Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loši uvjeti

Sindikat 3. maja odbio socijalni sporazum A-teca

3. maj
Goran Kovačić/Pixsell
30.09.2010.
u 08:00

Potpisan je socijalni sporazum s potencijalnim kupcem brodogradilišta 3. maj, austrijskim koncernom A-tec.

Socijalni sporazum s potencijalnim kupcem brodogradilišta 3. maj, austrijskim koncernom A-tec, za koji su prije tri mjeseca u Sindikatu metalaca škvera bili sigurni da će ga Mirko Kovats prihvatiti, potpisan je, ali su najvažnije odredbe u njemu izmijenjene pa ga sindikalci ne prihvaćaju.

O tome su jučer obavijestili Kovatseva predstavnika Veljka Božića, dajući rok od tri tjedna da A-tec još jednom razmotri sindikalni prijedlog sporazuma. Sindikat je predložio da sporazum bude na snazi pet godina, kao jamstvo očuvanja brodograđevne djelatnosti i radnih mjesta, dok je Kovats taj rok sveo na dvije godine, a tek godinu dana neće otkazivati ugovore o radu zbog poslovno uvjetovanih razloga.

Juraj Šoljić, glavni povjerenik Sindikata, ističe da je sporazum njihov prvi uvjet za prihvaćanje ponude kupca te da je ovakav sporazum kakav želi Kovats neprihvatljiv, pa je takva i A-tecova ponuda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije