Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Luci Rijeka 34 milijuna eura bespovratnih sredstava za dva projekta

Za projekt „Rekonstrukcija i nadgradnja riječke lučke infrastrukture – bazen Bakar procijenjena vrijednost iznosi, pak, 6,09 milijuna eura.
26. lipnja 2017. u 13:14 1 komentara 635 prikaza
luka rijeka
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Luka Rijeka priopćila je u ponedjeljak kako joj je iz sredstava CEF-a odobreno gotovo 34 milijuna eura bespovratnih sredstava za dva projekta za rekonstrukciju i nadgradnju lučke infrastrukture u Rijeci i Bakru.

Luka Rijeka Zakon unije Luci Rijeka 30 milijuna eura iz programa za povezivanje Europe

U priopćenju se navodi da je Luka Rijeka, zajedno s Lučkom upravom Rijeka, uspješno prijavila Europskoj komisiji dva proj​​​​​​ekta za rekonstrukciju i nadgradnju infrastrukture u lučkim bazenima Rijeka i Bakar za sufinanciranje iz Instrumenta za povezivanje Europe – CEF (Connecting Europe Facility – Transport).

Vrijednost oba projekta se procjenjuje na ukupno 39,93 milijuna eura, od čega procijenjena vrijednost za projekt „Rekonstrukcija i nadgradnja riječke lučke infrastrukture – bazen Rijeka iznosi 33,84 milijuna eura.

Za projekt „Rekonstrukcija i nadgradnja riječke lučke infrastrukture – bazen Bakar procijenjena vrijednost iznosi, pak, 6,09 milijuna eura.

"Rekonstrukcija i nadgradnja u oba projekta uključuje demontažu i uklanjanje postojeće infrastrukture, izgradnju novih kolničkih konstrukcija, staza lučkih dizalica, industrijskih kolosijeka, električnih instalacija, sustava vodoopskrbe i odvodnje, te oba projekta imaju značajnu ekološku komponentu", ističe se u priopćenju.

Navodi se i da su projekti prijavljeni u veljači 2017. na treći poziv Europske komisije u instrument za sufinanciranje ključnih prometnih projekata sredstvima CEF i za njih je Luci Rijeka odobren maksimalni iznos sufinanciranja od 85 posto, odnosno gotovo 34 milijuna eura bespovratnih sredstava.

jakovčić radoš Poziv Vladi da se uključi Europski parlament podržao uključivanje luke Rijeka u koridor Baltik-Jadran Ugovori zdravstvo EU FONDOVI Potpisano 12 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za dnevne bolnice vedran devčić i siniša hajdaš dončić Dokapitalizacija Poljaci žele da Rijeka postane najveća luka na Jadranu
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • IvanLu:

    Vece sramote od Luke Rijeke u ovoj drzavi nema! Umjesto da smo jedna od glavnih luka u Europi i da investiramo u nasu transportnu infrastrukturu jer smo geografskim polozajem predestinirani za to mi jos uvijek nista od toga ne koristimo. ... prikaži još! Nama onaj smijesni Kopar vodi kolo koji nema ni prirodnu dubinu za velike tankere. Vjerojatno netko placa mit da se Rijeka ne razvija a grupa ljudskog smeca za mal novac koci razvojne mogucnosti cijele drzave.