Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Twingo i Cilio

Revoz neće ponoviti rekordnu godinu s Twingom i Clijom

twingo
Arhivska fotografija
04.04.2010.
u 11:27

Troškovi rada i energije u Sloveniji mogu utjecati na kompetetivnost Slovenije, pa i vodećeg slovenskog izvoznika Revoza

Slovenski Revoz iz Novog Mesta, proizvođač Clia i Twinga, lani je proizveo rekordni broj vozila zbog toga jer su europske vlade izdašno poticale kupovinu automobila i jer su se kupci masovno prebacivali na automobile s manjom potrošnjom goriva. Dnevno je tako Revoz sa svojih proizvodnih traka izbacivao po 900 Twinga i Clia II te je uspio potaći ukupnu prodaju na čak 1,29 milijardi eura. Slovenski Renault postao je najveći izvoznik u toj zemlji, predstavlja čak 4,6 posto ukupnog izvoza.

 Međutim, prema pisanju Bloomberga, predstavnici Revoza ne očekuju da će ove godine moći ponoviti lanjske rezultate. Glavni izvršni dirktor Revoza Aleš Bratos, poručio je kako očekuju slabiju prodaju na glavni tržištima, a to su Francuska, Njemačka i Italija. On je zabrinut zbog toga jer kriza zapravo još nije završila, a i zbog rasta cijene energenata u Sloveniji. On je upozorio kako troškovi rada i energije u Sloveniji mogu utjecati na kompetetivnost Slovenije, prve postkomunističke zemlje koja je uvela euro.

Slovenija je u siječnju povećala neto plaće za najslabije plaćene radnike za 22 posto, a poslodavci su na to poručili da će to dovesti do daljnjeg gubitka radnih mjesta.

 "Ako povećavamo plaće, a da to nema veze s rastom produktivnosti, sve će to utjecati na kompetetivnost naše zemlje", poručio je direktor Revoza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije