Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlični rezultati

Rekordni prihodi Končara, u 2022. očekuje čak 3,78 milijardi kuna

Zagreb: Potpisan ugovor o zamjeni primarne opreme Glavne hidroelektrane Senj
Luka Stanzl/PIXSELL
18.12.2021.
u 00:30

U ovoj godini Končar je potpisao prvi ugovor za hidroelektrane na zahtjevnom tržištu Japana

Grupa Končar procjenjuje da će poslovnu 2021. završiti s dosad najvećim prihodima od prodaje, u iznosu većem od 3,5 milijardi kuna. Končar planira daljnji rast i u sljedećoj godini, u kojoj se očekuje rast prihoda na 3,78 milijardi kuna.

U ovoj godini Končar je među ostalim potpisao prvi ugovor za hidroelektrane na zahtjevnom tržištu Japana. Na domaćem tržištu ugovoren je 57,2 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje transformatorske stanice 110/20 kV u sklopu Rimac Kampusa. Grupa je tijekom godine ojačala svoju prisutnost na tržištu Europske unije, ali i na udaljenijima, poput tržišta SAD-a.

U Končaru navode da je jedan od njihovih najistaknutijih poslovnih iskoraka u ovoj godini kad slave stogodišnjicu osnivanja, osnivanje društva Končar – Digital. Ta tvrtka, objašnjavaju, objedinjuje najsuvremenija znanja i alate Grupe te okuplja ponajbolje domaće stručnjake iz područja industrijskog softvera. U svom će portfelju ponajprije imati rješenja iz područja digitalne platforme otvorene i modularne arhitekture za potrebe elektroenergetike, mobilnosti, kritične i urbane infrastrukture s naprednim uslugama upravljanja i održavanja.

– Najveći dio prihoda i u 2022. godini planira se ostvariti na zahtjevnom tržištu Europske unije, i to u iznosu od 1,5 milijardi kuna. Na ostalim tržištima planiramo ostvariti prihode veće od onih procijenjenih za ostvarenje u 2021., pri čemu se najveći rast očekuje u zemljama okruženja te zemljama Azije i Afrike.

Osim toga, planom za 2022. predviđeno je i ugovaranje novih poslova u iznosu od 4,4 milijarde kuna. Tako bi, prema planu, stanje ugovorenih poslova na kraju 2022. iznosilo 5,6 milijardi kuna. Time bi se stvorila iznimno dobra osnova za ostvarenje zadanih strateških ciljeva do 2024. godine – istaknuo je planove za nastavak pozitivnih trendova i u 2022. Gordan Kolak, predsjednik uprave Končara. Govoreći o ulaganjima predviđenim u Integralnoj strategiji Grupe Končar 2020+, za 2022., Kolak je naveo da se planiraju nove investicije veće od 200 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije