Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavljaju borbu

Radnici Mirne odlučili prihvatiti model radničkog dioničarstva

Mirna
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
28.02.2014.
u 16:14

Genera je u ime radnika osnovala novo društvo, Mirna Rovinj d.o.o., kojem će radnici postati 100-tni vlasnici

Uprava Mirne i Geneza zajednički nastavljaju borbu za očuvanje proizvodnje i radnih mjesta, potvrđeno je na današnjem Zboru radnika.

Genera je u ime radnika osnovala novo društvo, Mirna Rovinj d.o.o., kojem će radnici postati 100-tni vlasnici. Modelom radničkog dioničarstva, koji će ovih dana biti prezentiran javnosti, radnici će putem tvrtke Mirna Rovinj d.o.o. postati i većinski vlasnici Mirne d.d. Na taj način će pokušati zaštiti svoj interes i očuvati radna mjesta, naravno ako to odobri politika, poručuju iz Mirne.

- Sukladno dogovorima s radnicima, zbog neophodne brzine organizacije i registracije, odlučili smo radnicima pomoći otvoriti tvrtku. Tvrtka je dakle, prema modelu radničkog dioničarstva, namijenjena isključivo radnicima Mirne, a javni bilježnik koji je od prvog trenutka upućen u njenu namjenu,  pripremio je prijenos vlasništva u 100 postotnom iznosu na sve radnike. Brzina osnivanja ovdje je bila ključ na jer upravo ovakva tvrtka u sto postotnom vlasništvu radnika, bit će jedna od onih koja će se žaliti na ishod i rješenje Fine, a  za što je ostalo još samo nekoliko dana - istakla je Valentina Ljubešić, direktorica Geneze.  Ovu inicijativu  Geneza je predlagala radnicima već dugo vremena, no radnici su iz straha do sada to odbijali. Inicijativa će zaživjeti jedino ako država to dozvoli i ispravi nepravdu loše privatizacije te na taj način pomogne da vrat‎imo radnicima ono što im pripada, a otimano im je kroz 20 godina, dodala je Ljubešić.

>> Mirna prijavila Linića, HPB i Podravku USKOK-u i Antikorupcijskom vijeću

Komentara 1

Avatar zrnorazuma
zrnorazuma
17:04 28.02.2014.

Badava vam trud. To je već netko zakapario.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije