Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Pulski Uniline na proljeće preuzima Generalturist?

Generalturist, s više od 100.000 putnika, vuče desetke mil. duga. Uniline, sa 300.000 putnika, ima plus po svim parametrima.
26. siječnja 2012. u 18:30 0 komentara 7 prikaza
Generalturist_TUI

Pulska turistička kompanija Uniline idućih će se dana upustiti u detaljnu analizu poslovanja Generalturista. Budu li zadovoljni viđenim, preuzimanje najstarije i do prije nekoliko godina jedne od vodećih putničkih agencija u nas bit će finalizirano već ovoga proljeća. Članica uprave Unilinea Sandra Gobin kaže da bi se njezina tvrtka eventualnim preuzimanjem Generalturista dodatno pozicionirala kao ključan faktor u regiji, a predsjednik uprave Generalturista Zoran Pečarević napokon je odahnuo.

– Veselim se što ulazimo u proces koji će, nadamo se, rezultirati preuzimanjem Generalturista. Uniline je kompanija koja je posljednjih godina dokazala snagu, a gledajući snagu brenda Generalturista, odluka Unilinea je više nego logična – kaže Pečarević.

Brojke kojih danas nema u Unilineovu priopćenju o početku dubinskog snimanja, pak, govore da prezaduženi Generalturist, koji je lani imao više od 100.000 putnika, samo iz 2010. vuče dugove veće od 40 mil. kuna, broj zaposlenih je prepolovljen, a preostali se ne mogu pohvaliti redovitim plaćama. Pulski Uniline, pak, raste po svim parametrima. Lani se njegovim uslugama koristilo 300.000 putnika, no i te kako bi mu koristile informacije, know-how i kontakti agencije pozicionirane usred kontinenta. 

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.