Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investiranje u rast poslovanja

Polikliniku Aviva preuzeo Provectus Capital Partners

Poliklinika AVIVA
Promo
14.09.2021.
u 19:23

Fortenova je u prvom polugodištu ostvarila konsolidirane prihode od 12 milijardi kuna

Fortenova grupa i investicijsko društvo Provectus Capital Partners (PCP) zaključili su prodaju Poliklinike Aviva. Riječ je o jednoj od najvećih domaćih poliklinika s više od 80 djelatnika i 40 godina tradicije, koja pacijentima, tvrtkama i osiguranjima nudi široku paletu usluga za više od 40.000 korisnika u područjima prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije, priopćili su iz Fortenove.

Preuzeli i ‘know-how’

Ističu da je Provectus Capital Partners investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, polikliniku Aviva preuzelo je putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund) – i treća je investicija PCP-a u Hrvatskoj. Društvo će nastaviti s daljnjim investiranjem u rast poslovanja Avive, koja će imati središnju poziciju u daljnjim planovima društva u smjeru okrupnjavanja privatnog zdravstvenog sektora u Hrvatskoj.

– Privatni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima velik potencijal rasta u sljedećim godinama, a akvizicijom Avive smo stekli kvalitetnu poziciju i ključan “know how” za nastavak naših investicija u cilju konsolidacije zdravstvenog sektora. Predani smo daljnjem razvoju Avive i novim investicijama kako bismo osigurali maksimalnu dodanu vrijednost i korisnicima i zaposlenicima te na taj način podigli i osigurali dugoročno kvalitetno održivo poslovanje i vrijednost same Avive – izjavio je Igor Čičak, predsjednik uprave i glavni partner PCP-a.

Komentirajući ovu transakciju, James Pearson, izvršni direktor financija Fortenova grupe, rekao je kako je Fortenova grupa suradnjom s PCP-om osigurala kvalitetnog strateškog i financijskog partnera te omogućila daljnji razvoj i realizaciju punog potencijala Avive, a sve u korist njezinih pacijenata, dobavljača i zaposlenika.

– Ovom transakcijom Fortenova grupa uspješno privodi kraju cijeli proces dezinvestiranja dijela kompanija koje nisu u funkciji naših temeljnih djelatnosti. Vrlo smo zadovoljni ukupnom realizacijom ovog projekta, jer smo za sve naše kompanije iz netemeljnih djelatnosti našli kvalitetne partnere koji će razvijati njihovo buduće poslovanje. Istodobno, Fortenova grupi to će omogućiti stvaranje fokusiranog portfelja i jačanje kapitalne strukture – naglasio je Fabris Peruško, član upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Jačanje kapitalne strukture

U ožujku je, podsjetimo, Fortenova potpisala kupoprodajni ugovor s Nomad Foods Limitedom za Poslovnu grupu zamrznute hrane koja se sastoji od društava Ledo plus d.o.o., Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. te nekoliko manjih povezanih društava. Vrijednost transakcije iznosila je 615 milijuna eura, na bazi bez gotovine i bez dugova, a ovih se dana očekuje i njezino zaključenje, za koje se, kako neslužbeno doznajemo, čekalo još samo odobrenje regulatora u BiH. Po okončanju tog procesa, Nomad Foods će postati vlasnikom vodećeg europskog portfelja kultnih lokalnih brendova zamrznute hrane u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i nekoliko drugih zemalja jugoistočne Europe.

Fabris Peruško nedavno je izjavio kako Fortenova ostaje fokusirana na tri ključne djelatnosti – maloprodaju, prehranu i poljoprivredu. Iza grupacije je, rekao je, najbolje prvo polugodište dosad, ne samo u rezultatskom smislu nego i zbog uspješnog zaključenja nekoliko velikih projekata koji su Grupu postavili na put jačanja profitabilnosti.

Grupacija je u prvih šest mjeseci 2021. ostvarila konsolidirane prihodima iz kontinuiranog poslovanja od 12 mlrd. kuna, prilagođenu konsolidiranu EBITDA-om u iznosu od 1,1 mlrd. te 318 mil. kuna neto dobiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije