Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPORA eu

Podravci za istraživačke projekte bespovratnih 3 milijuna kn

Zagreb: Konferencija Nacionalni inovacijski sustav - rješenja za globalne izazove
Luka Stanzl/PIXSELL
30.12.2020.
u 19:15

Bespovratna sredstva Podravci je dodijelilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.– 2020., a trajat će dvije godine

Podravkinu projektu razvoja inovativnih proizvoda od nusproizvoda dobivenih tijekom prerade povrća ukupno vrijednom 6,9 milijuna kuna odobreno je 3 milijuna kuna bespovratnih sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, priopćili su iz koprivničkog prehrambenog diva.

Bespovratna sredstva Podravci je dodijelilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.– 2020., a trajat će dvije godine tijekom kojih će se, osim tehnološko učinkovitog procesa odvajanja nutritivno vrijednog biootpada Tvornice Kalnik u Varaždinu u cilju razvoja novih i inovativnih prehrambenih proizvoda, istražiti i potencijal proizvodnje bioplina iz svih otpadnih tokova proizvodnje.

Očekivani rezultati su stvaranje novog znanja i povećavanje nematerijalne imovine Podravke kroz patente i nove brendove, povećanje efikasnosti proizvodnog procesa kroz komercijalizaciju inovativnih proizvoda te izrada stručno evaluiranih dokaza koji će osigurati nastavak smjernica kompanije za kružno gospodarstvo i energetsku samodostatnost. Voditeljica projekta i direktorica Istraživanja i razvoja Podravke Jasmina Ranilović kazala je da je projekt rezultat suradnje različitih sektora unutar kompanije te ujedno prvi istraživački projekt Podravke koji će se sufinancirati iz fondova EU.

– Vjerujemo u njegovu održivost kroz komercijalizaciju novih proizvoda i tehnologija – istaknula je Ranilović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije