Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

PLIVI dodijeljen certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja

PLIVA Hrvatska d.o.o.
Foto: Promo
1/2
27.11.2018.
u 16:09

Zadovoljni zaposlenici su ključ uspjeha

PLIVA Hrvatska d.o.o. dobitnica je priznanja „Tvrtka prijatelj zdravlja“ kojeg dodjeljuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Certifikat je namijenjen kompanijama koje su prepoznale važnost zdravog radnog okruženja kao preduvjet socijalnog, mentalnog i tjelesnog zdravlja zaposlenika i koje kroz interne prakse i aktivnosti promoviraju usvajanje zdravih radnih navika, promiču zdravlje na radnom mjestu te iskazuju pozitivnu brigu za zdravlje i očuvanje okoliša. 

PLIVA iz godine u godinu ostvaruje zavidne poslovne rezultate što ne bi bilo moguće bez velikog angažmana zaposlenika te je svjesna činjenice kako su upravo oni jedan od njenih najvažnijih resursa i ključ mnogih uspjeha. Kao jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj, PLIVA se trudi kroz sve segmente svoga poslovanja graditi zdravo radno okruženje i radnu atmosferu, imajući u vidu kako je ulaganje u zdravlje zaposlenika zapravo ulaganje u produktivnost i temelje budućih uspjeha.

Prepoznavši važnost promocije brige za vlastito zdravlje, PLIVA je još 2012. godine pokrenula niz internih inicijativa pod nazivom „Zdravlje na radnom mjestu“, kroz koju promiče podizanje svijesti o važnosti brige o vlastitom zdravlju, prehrani, važnosti tjelesne aktivnosti, usvajanju zdravih životnih navika te stvaranju kulture zdravlja u poslovnom, ali i privatnom životu. Kroz program aktivnih pauzi na radnom mjestu, PLIVA redovito promiče važnost tjelesne aktivnosti, a zaposlenici imaju priliku u zasebno uređenim prostorijama u PLIVI ili u vanjskom prostoru za vježbanje obavljati vježbe istezanja i opuštanja prilagođene specifično njihovom radnom mjestu. U sklopu projekta „Zdravlje na radnom mjestu“ organizirana je radionica na temu mentalnog zdravlja tijekom koje je poseban naglasak stavljen na podizanje svijesti o važnosti prevencije stresa i upravljanja rizicima na individualnoj i organizacijskoj razini, a svim sudionicima predstavljene su mogućnosti stručne podrške u prevenciji stresa i njegovih posljedica. PLIVA zaposlenike potiče i na redovite posjete sistematskim pregledima na način da to ne bude samo formalno pružena mogućnost od strane poslodavca već da se ta beneficija koristi u potpunosti. Uz sve navedene aktivnosti, u PLIVI se intenzivno radilo i na unaprjeđenju kvalitete hrane u restoranima. Uz pomoć stručnjaka nutricionista, kuhari su obučeni za spremanje raznovrsnih obroka prilagođenih različitim prehrambenim željama i potrebama, a naglasaka je uz sam način pripreme hrane stavljen i na kvalitetu namirnica.

„Ljudi su naša najveća prednost i upravo iz toga razloga veliku pažnju posvećujemo njihovoj dobrobiti na radnome mjestu te im se trudimo osigurati što veću fleksibilnost. Organizacijom različitih aktivnosti usmjerenih na unaprjeđenje zdravlja želimo dodatno naglasiti važnost brige o zdravlju, zdrave prehrane i tjelovježbe te prevenciji bolesti. Trudimo se stvoriti poticajno, izazovno te ugodno radno mjesto za sve naše zaposlenike.“ ovom je prilikom izjavila Blagica Petrovac Šikić, viša direktorica Ljudskih potencijala PLIVE Hrvatska.

Dodjela certifikata Tvrtka prijatelj zdravlja
Foto: Promo

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije