Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financijski savjetnik

Plaćanje režija 
ne mora kasniti 
ni na godišnjem – pomaže i-Račun

mobitel
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
06.08.2014.
u 16:22

Na pitanje odgovara Renato Martinić, direktor poslovnice Zagrebačke banke u Donjoj Stubici i Oroslavju

P: Planiram provesti godišnji odmor na moru i neće me biti kod kuće neko vrijeme. Nemam koga zamoliti da preuzme moje račune za režije, a ne bih htjela kasniti s plaćanjem i plaćati kamate. Što mi predlažete?(Tena iz Donje Stubice)

O:Usluge i-Račun i trajni nalog znatno olakšavaju brigu o plaćanju računa, posebno za vrijeme godišnjih odmora ili duljih putovanja.Uz uslugu i-Račun odabrani računi će, umjesto poštom, stizati na vašu e-zabu ili m-zabu, pri čemu će uplatnice već biti ispunjene za plaćanje. Kako biste proveli plaćanje, ispunjeni nalog trebate samo potvrditi. Tako uz uslugu i-Račun možete u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu u zemlji ili svijetu pogledati i platiti svoje račune. Jednostavno je i sigurno, praktično i uvijek dostupno.Ugovaranjem trajnog naloga brigu o podmirenju računa povjeravate banci koja će mjesečni iznos režija s vašeg tekućeg računa usmjeravati na račun pravne osobe kojoj trebate podmiriti mjesečnu obvezu za režije ili druge obveze, primjerice dopunsko zdravstveno osiguranje. Dinamiku plaćanja i datum provođenja trajnog naloga odabirete sami, ovisno o dospijeću računa; mjesečno, kvartalno, polugodišnje ili godišnje.Usluge i-Račun i trajni nalog možete ugovoriti putem e-zabe ili u bilo kojoj poslovnici banke, a za ugovaranje vam je potrebna zadnja uplatnica. Popis poduzeća za koja možete primati i-Račun, odnosno ugovoriti trajni nalog, pogledajte na web stranici www.zaba.hr ili na e-zabi.

Plaćanje i-Računa podliježe standardnim naknadama banke te iznosi jednu ili dvije kune, ovisno o tome je li račun poduzeća otvoren u Zagrebačkoj ili nekoj drugoj banci, a za korisnike Platnog asistenta ili Lepeze mogućnosti može biti i besplatno.Preporučujemo da uslugu i-Račun ugovorite što prije kako bi do trenutka kada planirate otići na godišnji odmor poduzeće prihvatilo uslugu i počelo vam, umjesto poštom, račune i uplatnice dostavljati e-zabom, odnosno m-zabom.Ako još ne koristite m-zabu, svakako bismo vam preporučili da je ugovorite kako biste na svom mobilnom uređaju mogli provjeravati sve ključne financijske informacije, ali i provoditi sva plaćanja u zemlji, kupovati bonove za mobitel i ENC uređaj Hrvatskih autocesta i slično.Do 15. rujna 2014. traje akcija ugovaranja m-zabe uz besplatno korištenje u prva tri mjeseca, a m-zaba besplatna je za korisnike Platnog asistenta ili Lepeze mogućnosti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije