Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMAMA ZA DIONICAMA

Tajnoviti kupac dionica Kraša je srpski kralj papira? Kvari planove braći Pivac

Kraš
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
17.09.2019.
u 15:01

Tajni kupac u četvrtak je imao 3,06 posto udjela u tvrtki, a u međuvremenu je kupljeno još 73 tisuće dionica Kraša, što bi bilo oko 4,8 posto svih izdanih dionica Kraša

Srpski poduzetnik Nebojša Šaranović, vlasnik tvornice koja proizvodi Jaffa kekse, najizgledniji je tajnoviti kupac dionica Kraša.

Iako nema službene potvrde te informacije u investicijskoj se javnosti najčešće spominje upravo to poslovno ime. Konačnu potvrdu nećemo imati još nekoliko dana, jer iako zakonsko rješenje priječi ulagača da se krije iza skrbničkog računa nakon što pređe pet posto udjela u kompaniji, zbog procedura može proći i još nekoliko dana prije nego pravi kupac otkrije Krašu svoje ime.

Tajni kupac u četvrtak je imao 3,06 posto udjela u tvrtki, a u međuvremenu je kupljeno još 73 tisuće dionica Kraša, što bi bilo oko 4,8 posto svih izdanih dionica Kraša pa je vrlo izvjesno da je u ponedjeljak tajni kupac premašio granicu od pet posto udjela u Krašu. Iako nitko ne razumije poslovnu logiku ove akcije i danas se nastavlja intenzivna kupnja dionica Kraša pa je tako do 14.30 minuta na Zagrebačkoj burzi ostvaren promet od 10,66 milijuna kuna samo na dionicama konditora. Trgovalo se s gotovo 15 tisuća dionica Kraša, a zadnja cijena kretala se na razini od 710 kuna. 

Jučerašnje šoping- ludilo se danas smirilo, što se moglo i očekivati s obzirom na to da je jučer ostvaren promet od 38 milijuna kuna samo na jednoj dionici koja je u jednom trenutku narasla na 890 kuna. Krašu je u nekoliko dana trgovanja vrijednost udvostručena što je još jedan razlog dizanja obrva na akciju tajnog kupca, obzirom da bez suradnje s MI Pivac ili Kraš ESOP-om nema šanse doći do kontrolnog paketa u kompaniji u koju ulaže, a dva najveća pojedinačna dioničara krenula su u kontranapad najavljujući zajedničku ponudu za preuzimanje dionica. 

Inače, Šaranović je prvi čovjek Kappa Star grupe, koja u svom portfelju uz spomenutu Crvenku i njezine Jaffa kekse ima nekoliko kompanija iz sektora papira koje ostvaruju oko 200 milijuna eura godišnjeg prometa. Kako je to najveći portfelj u sektoru Šaranovića nazivaju kraljem papira Srbije. 

Komentara 36

DU
Deleted user
16:08 17.09.2019.

Citat iz članka:"Srpski poduzetnik Nebojša Šaranović, vlasnik tvornice koja proizvodi Jaffa kekse, najizgledniji je tajnoviti kupac dionica Kraša." Nevjerojatno je da se ovdje javno iznose neprovjereni podatci. Tržište kapitala je otvoreno za sve. Tedeschi je vlasnik više uspješnih tvornica hrane u Srbiji. Sve je otvoreno, i ne postoje ograničenjanja na €U ili odabrane zemlje. U nekoj drugoj državi, gdje se poštivaju zakoni, i gdje je poslovna anonimnost garantirana, autor ovakvog članka bi odmah bio odveden u zatvor.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
16:24 17.09.2019.

Ode i Kraš...expressno..

SL
Slovenec
16:57 17.09.2019.

Odakle Srbima novca? Ovdje svi komentiraju da strvinare po kontejnerima. Čudnovato, kao i zgode šegrta Hlapića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije