Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Kukuruz, soja i zlato od danas se kupuju na burzi

kukuruz
Davor Višnjić/PIXSELL
04.06.2014.
u 17:00

Poljoprivrednicima ćemo godišnje uštedjeti milijun kuna, koje su dosad dijelili otkupljivači i preprodavači, ističu iz Osječke robne burze

Kukuruzom, sojom, pšenicom, zlatom i srebrom počet će trgovanje na Osječkoj robnoj burzi. Prva transakcija obavit će se danas u podne i tako obilježiti početak rada projekta koji pokreće tvrtka Vrijednosnice Osijek. Ona će za početak biti i njezin 90-postotni vlasnik, dok je ostatak u rukama 130 dioničara, poljoprivrednih proizvođača koji raspolažu s površinama na kojima se godišnje proizvede oko 200.000 tona žitarica.

– U prvoj fazi trgovat ćemo sa spot i terminskim ugovorima koji se moraju namiriti fizički, dok se u drugoj fazi, nakon donošenja Zakona o robnim burzama i usklađivanja s HANFA-om, planiramo proširiti i na financijske proizvode – objašnjava Dražen Majstrović iz Osječke robne burze. Smatraju da će poljoprivrednicima na godišnjoj razini moći “uštedjeti” oko milijun kuna, koje su dosad dijelili otkupljivači i preprodavači. Na OSRB-u će se trgovati svakoga četvrtka – od 8 do 12 sati prikupljat će se ponude, a potom objavljivati rezultati, što će se moći pratiti i na webu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije