Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Krugman: Oporavak će biti dug i bolan

krugman
Reuters
17.09.2009.
u 12:29

Nezaposlenost u SAD-u vrhunac će dosegnuti početkom 2011. godine zbog sporog i bolnog oporavka od najveće recesije od Drugoga svjetskog rata, izjavio je dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Paul Krugman.

U sklopu poslovne konferencije u Ljubljani Krugman je kazao da se globalno gospodarstvo stabilizira na razinama koje su neprihvatljivo niske dodavši da je moguće da će ova recesija biti u obliku slova W, prenosi Reuters.

- Nezaposlenost u najjačem svjetskom gospodarstvu neće slabiti sve do prvog kvartala 2011., a mogla bi rasti cijelu 2010. - upozorio je Krugman napomenuvši da je akutna faza globalne krize završila, no oporavak bi se mnogima mogao činiti kao kontinuirana recesija.

Opširnije na Poslovni.hr.

 

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
20:08 17.09.2009.

IZVOZ Odbacujuci izvoz kao sredstvo za izlazak zapadnih ekonomija iz krize Krugman je rekao : U tom slucaju morali bi naci neku novu planetu da tamo izvozimo. Osim problema GDJE izvoziti, za zapadne ekonomije postoji i problem STO izvoziti. Najvecaa ulaganja Zapada su bila u izvoz \"demokracije\", ali znajuci kako je to proslo u Iraku i Afganistanu ocigledno im to ne ide od ruke.

RI
riise
14:23 17.09.2009.

Velika je šteta što nije došao i kod nas, kada je već bio tako blizu...Ono što je još rekao,a meni je posebno zanimljivo, je to da on smatra da glavni pokretač rasta gospodarstva ne može biti izvoz, zbog globalnog pada potražnje nego \"nove industrije\" (alternativni izvori energije napr.)...I druga stvar da zemlje kao Slovenija, Hrvatska, koje imaju ograničene mogućnosti stimuliranja gospodarstva imaju zadatak da \"osiguraju ljudima potrebne prihode za normalan život, i na tome da grade dalje sistem...\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije