Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračni promet

Kroz zračne luke u prvih 11 mjeseci prošlo 5 milijuna putnika

vulkan, pleso (1)
Pixsell
16.12.2010.
u 10:07

Rast broja putnika zabilježile su i sve veće zračne luke, s tim da je najveći porast broja putnika od kraja studenoga upisala Zračna luka Zadar s oko 253 tisuće putnika. Slijedi je Dubrovnik sa 1,24 milijuna putnika i rastom od 14 posto

Kroz hrvatske zračne luke u prvih 11 mjeseci ove godine prošlo je pet milijuna putnika, što je za pet posto, odnosno za 278 tisuća putnika više nego u istom razdoblju 2009. godine, pokazuju podaci Agencije za civilno zrakoplovstvo. Najveće povećanje broja putnika zabilježeno je srpnju, kada je kroz zračne luke prošlo 14 posto više putnika, slijedi kolovoz s rastom od 11,5 posto pa rujan sa 11,7 posto.

Rast broja putnika zabilježile su i sve veće zračne luke, s tim da je najveći porast broja putnika od kraja studenoga upisala Zračna luka Zadar s oko 253 tisuće putnika. Nju je posjetilo 31 posto više putnika nego u istom razdoblju prošle godine. Slijedi je Zračna luka Dubrovnik sa 1,24 milijuna putnika i rastom od 14 posto te Zračna luka Split sa 1,12 milijuna putnika i rastom od 10 posto. Porast od četiri posto upisala je Zračna luka Pula sa 313 tisuća putnika, dok je Zračna luka Osijek sa 20,8 tisuća putnika zabilježila rast od dva posto.

Kroz našu najveću zračnu luku, onu zagrebačku, prošlo je 1,93 milijuna putnika, no ona je ujedno zabilježila i najmanji rast broja putnika u odnosu na lani - samo 0,2 posto.

Nisu sve zračne luke upisale veći broj putnika, pa tako Zračna luka Rijeka ima gotovo upola manje putnika nego lani, a slična je situacija i sa zračnim lukama Brač i Mali Lošinj.

Zračne luke nadaju se dobrim rezultatima do kraja godine, dok za 2011. godinu najavljuju rast broja putnika za oko šest posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije