Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon ručka dvojice biznismena

Konačna odluka, Gucić s Debeljakom dogovorio kupoprodaju Getroa

getro
Arhiva VL
29.10.2009.
u 18:04

Naš izvor tvrdi da se Gucić s Mercatorom dogovorio o prodaji samo biznisa, robe, zaposlenih i skladišta, a nekretnine je zadržao u svom vlasništvu kako bi mu iznajmljivao nužne prostore.

Mercator je uvijek otvoren za poslovnu suradnju i strateška partnerstva, poručili su danas iz Mercatora-H, znakovito ističući kako ne žele ni komentirati ni demantirati Gucićev dogovor sa Slovencima.

Vlasnik Getroa Vjekoslav Gucić i Žiga Debeljak, direktor slovenskog Mercatora, postigli su zasad navodno samo usmeni dogovor o kupoprodaji Getroa. Pisani se dogovor još čeka, no očito je da je sapunica oko prodaje Getroa, o kojoj se još od 2005. godine govori u javnosti, napokon okončana. Kao mogući kupci Getroa dosad su se spominjali i Kaufland te Agrokor.

Gucić je za svoje carstvo tražio, nagađalo se, čak 100 milijuna eura. Svakako, kupnja će slovenskom trgovačkom lancu Mercatoru povećati udio na hrvatskom tržištu. No još se ne zna i je li Mercator postao i vlasnik Gucićevih nekretnina.

Naš izvor tvrdi da se Gucić s Mercatorom dogovorio o prodaji samo biznisa, robe, zaposlenih i skladišta, a nekretnine je zadržao u svom vlasništvu kako bi mu iznajmljivao nužne prostore. To znači da je Debeljak u tom slučaju Guciću platio mnogo manju cijenu od tražene.

Getro u 14 hrvatskih gradova ima oko 100.000 maloprodajnih kvadrata, no njegovo poslovanje posljednjih se godina nije previše cijenilo. Od 2005. Getrou je, naime, neprestano padao promet, a i objekti su uvelike zapušteni jer se u njih nije ulagalo.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:55 30.10.2009.

Eto Slovenci znaju posao, najprije su mrknuli lovu štedišama Ljubljanske banke, sad se šire u maloprodaji, iznose dobit u sloveniju i plasiraju svoju robu, a na kraju će još i dobiti dio hrvatskog teritorija kako bi izašli na otvoreno more... Učite nesposobna, korumpirana bagro od hrvatskih političara...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije