Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO RAZDOBLJE EKONOMIJE

Južna Koreja nikad bliže vlastitoj kriptovaluti: Pokreće pilot projekt digitalne valute

Bitcoin dosegnuo novi rekord i probio vrijednost od 62.000 dolara
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24.05.2021.
u 10:39

Središnje banke zemalja s petinom svjetske populacije vjerojatno će izdavati vlastite digitalne valute u sljedeće tri godine, pokazalo je istraživanje Banke za međunarodne nagodbe.

Južna Koreja odabrat će dobavljača tehnologije za izradu pilot platforme za razvoj digitalne valute, približavajući se stvaranju svoje kriptovalute koju će podupirati središnja banka, objavila je u ponedjeljak ta banka.

Korejska središnja banka na natječaju traži partnera koji će istražiti mogućnost pokretanja digitalne valute u testnom okruženju. Platforma će sadržavati simulacije poslovnih banaka i prodajnih mjesta, a pokusi će uključivati ​​plaćanje putem mobilnih telefona, prijenos sredstava i polaganje depozita, objavio je Bank of Korea (BOK). 

Pilot program trajat će od kolovoza do prosinca ove godine. Aktivnosti BOK-a dolaze u vrijeme širenja bitcoina i drugih kriptovaluta, koje mijenjaju način funkcioniranja financijskog sektora. Središnje banke od Kine do Britanije i Švedske gledaju na razvoj digitalnih valuta kao na način modernizacije svojih financijskih sustava, prihvaćaju kriptovalute radi ubrzanja domaćih i međunarodnih transakcija.

Središnje banke zemalja s petinom svjetske populacije vjerojatno će izdavati vlastite digitalne valute u sljedeće tri godine, pokazalo je istraživanje Banke za međunarodne nagodbe. 

"Udio gotovinskih transakcija znatno se smanjuje. Potezi koje sada pokrećemo priprema su za promjene", rekao je dužnosnik BOK-a na konferenciji za novinare.

VIDEO: Čudesni Francuz gotovo je nevidljiv i 'razgovara' s pilotom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije