Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radić na domjenku pozvao direktore državnih tvrtki da podmire dugove

Jure Radić: Holding će bez nagodbe platiti 100 milijuna kn!

radic
Pixsell
12.12.2009.
u 08:00

Čelnik Instituta građevinarstva Hrvatske Jure Radić tvrdi kako je predložio da se IGH vrati polovica od dva milijuna eura uplaćene jamčevine, ali to su u Holdingu odbili

– Ako Holding ne prihvati nagodbu oko Zagrepčanke koju smo predložili, sudska će parnica trajati od dvije do tri godine i Holding će nam morati vratiti sav novac te platiti kamate na kamate, što znači da se trenutačno kockaju sa čak 100 milijuna kuna – ustvrdio je jučer Jure Radić, šef IGH, na božićnom domjenku te tvrtke. On tvrdi kako IGH ide na ruku to što je Holding prvi raskinuo ugovor jer u aneksu stoji kako se u trenutku raskida ugovora kupcu vraća sav kupoprodajni iznos. Radić, naime, tumači kako je jamčevina od dva milijuna eura ušla u 10 posto svote koju je IGH prije godinu dana uplatio za zemljište bivše mesne industrije u Heinzelovoj ulici što, tumači, znači da Holdingu ne pripada čak ni kapara koju je ta projektantska kuća dala za tu parcelu.

Radić je predložio nagodbu tako da se IGH vrati polovica od uplaćene jamčevine, ali su u Holdingu to odbili.

Radić je jučer najavio osvajanje energetskog tržišta, zbog čega je osnovana tvrtka IGH Energija.

– Infrastrukturni su projekti iscrpljeni, a budućnost je gradnja hidroelektrana, plinskih elektrana...– objasnio je Radić. Direktorima javnih poduzeća koji su bili na domjenku (Boban iz HAC-a, Korpar iz ARZ-a, Krešić iz HC-a) poručio je neka IGH plate odrađene poslove.

Te, ali i ostale tvrtke duguju mu 250 milijuna kuna, a Radić je predložio neka se njegovoj tvrtki u koncesiju da gradnja autoceste do Dubrovnika.

– Ako možemo graditi u Crnoj Gori, možemo i u RH – zaključio je Radić.

Ključne riječi

Komentara 5

KI
kiseljali
17:03 13.12.2009.

propast Holdinga je po svim zakonskim regulativama....neupitna! IGH će pobrati najslađe vrhnje! i to sve pod okriljem prijašnjih ugovora i dogovora o propasti samog Holdinga! Strava i užas vlada u Hrvatskoj.... a bogati postaju ueber-bogatiji, u ovom slučaju IGH ode u vasionu!!!!!!!! ..još jedna velika sramota za hrvate i zagreb.. Radiću kad će prestat ovaj masakr?!

DV
dvorskaluda
14:52 29.12.2009.

IGH je za cijelu 2008. zaradio cca 6 milijuna kuna. Bit će da je u ovoj priči Bandić dogovorio s Radićem naplatu i podjelu. Kaj sad - Čović hoće svoj dio??????????????????????????? MUP, Fin, policija, Državni inspektorat, DORH, a tek Bajić - što se čeka. poduzmite nešto PRIJE NEGO NASTUPI ŠTETA:

OB
-obrisani-
17:26 12.12.2009.

Koja osoba pravi ugovor \" kada kupac raskine ugovor da se mora vratit uplacena jamcevina\"!? Cuj ovo : ako idu preko suda vratit ce sav novac...ali radic je ipak predlozio nagodbu jer vise voli izgubiti milione jer nema vremena... ?!?!? Kriza ispred vrata a kupuju zemljiste...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije