Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spas za dokup

Izbjegavanjem stečaja Royal mirovinskog osiguranja uštedjet će se troškovi gospodarskih subjekata

Ministar Ivan Vrdoljak
Nikola Čutuk/PIXSELL
25.08.2014.
u 17:18

Očuvanjem instituta dokupa mirovine i društva zaštititi primanja 3.860 obitelji, korisnika dokupljene mirovine.

Royal mirovinsko osiguranje, jedino specijalizirano za dokup mirovine, koji se je nedavno našao pred propašću i zbog čega bi mogao u stečaj, nije uspio naći strateškog partnera, no kako smo pisali, odlučio im je pomoći ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Naime, upravo iz njegovog resora je velik broj tvrtki koje su uplaćivale novac za dokup mirovine svojim zaposlenicima.

Kako su nam odgovorili iz Ministarstva, procjenjuju da će se izbjegavanjem stečaja društva Royal međugeneracijska solidarnost uštedjeti troškovi brojnih gospodarskih subjekata (većinom državnih) koji bi u stečajnom postupku kao vjerovnici morali nadoknaditi štetu bivšim radnicima, a koja se u stečajnoj masi ne bi mogla naplatiti.

- Također, očuvanjem instituta dokupa mirovine i društva zaštititi primanja 3.860 obitelji, korisnika dokupljene mirovine.

 Ministarstvo je predložilo da Državni ured za upravljanje državnom imovinom ocijeni i, u slučaju pozitivne procjene isplativosti procesa, pokrene restrukturiranje i moguću dokapitalizaciju tog društva, kažu u Ministarstvu gospodarstva.

>>Vrdoljak spašava Royal mirovinsko osiguranje?

>>Bez novca za dokup ostaje gotovo 4000 umirovljenika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije