Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europa u strahu

Irska u preliminarnim razgovorima o financijskoj pomoći?

cowen
Reuters
14.11.2010.
u 17:00

Naime, sve se više strahuje da bi se grčki problemi mogli negativno odraziti na cijelu Europu, zbog čega svi pozorno prate klizenje cijene irskih obveznica.

Posrnula Irska, koja je sve bliže sudbini Grčke, proteklog je vikenda vodila preliminarne razgovore s predstavnicima Europske unije o mogućoj financijskoj pomoći. Više nije pitanje treba li Irskoj financijska pomoć, već kada će irska vlada formalno pristupiti Europskom fondu za financijsku stabilnost – EFSF, smatraju novinari BBC-a.

Naime, sve se više strahuje da bi se grčki problemi mogli negativno odraziti na cijelu Europu, zbog čega svi pozorno prate klizenje cijene irskih obveznica. Nagađa se kako bi paket pomoći, dođe li do njega, mogao iznositi između 60 i 80 milijardi eura.

Iz Dublina, pak, poručuju kako nema razgovora o mogućem zahtjevu za pomoć iz europskog fonda, a to, čini se, ne žele priznati ni ostali pregovarači.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar bakunjin
bakunjin
17:16 14.11.2010.

Jadranka požuri, stvar samo što se nije raspala. :)

OB
-obrisani-
21:02 14.11.2010.

irci su več pukli samo se ne smije raji reći, kamatari nemaju ni toaletnog papira da pokpre ponci piramidu

GO
golo
21:58 14.11.2010.

irci su jos jedna potvrda da zapadnjaci nemaju veze sto radu, svaki dan upadaju u vece blato i svaki dan jedan od nji se negdje pojavi i siri svoju glupost kada daje obrazlozenje sto se je dogodilo. sposobnost i znanjeje jeste kada se unap[rijed rijesavaju zadace i tako sprijece problemi koji danas postoju . nu hajde objasnite to danasnjinm politicarima, glupanima za njih je pravo ime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije