Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Ina je preko Salbatringa kupovala eurodizel i izgubila 1,5 mlrd. kuna

Talijanski Il Piccolo objavio je i da su EU i SAD baš zbog afera vezanih uz Salbatring i Hypo banku tražili od Sanadera da odstupi s dužnosti.
08. veljače 2010. u 17:40 4 komentara 18 prikaza
'OBAVEZNO POTPISATI DNEVNIK.SI        !!!!!!!!!!'
Foto: 'Photoshop'

Navodni tajni dogovori s bivšim premijerom Ivom Sanaderom vezani uz poslovanje s Inom gurnuli su ovih dana u prvi plan slovensku tvrtku Salbatring, koja je u siječnju 2006. postala Inin posrednik u nabavi eurodizela koji je Ina dotad nabavljala izravno od velikih trgovaca Litasca i Vitola. Tijekom godine Salbatring je postao i Inin izvoznik ukapljenog naftnog plina u Srbiju, BiH i Albaniju.

Ina je na taj način zabilježila gubitak od 1,5 milijardi kuna u segmentu trgovine naftom i plinom u posljednjem kvartalu 2008., a visokopozicionirani SDP-ov dužnosnik upućen u problematiku rekao nam je kako DORH o tome provodi istragu.

Talijanski Il Piccolo objavio je i da su EU i SAD baš zbog afera vezanih uz Salbatring i Hypo banku tražili od Sanadera da odstupi s dužnosti. Vlasnik Salbatringa Hetem Ramadani kaže kako baš ništa ne zna o tome da DORH istražuje njegove poslove s Inom, a da Sanadera zna samo iz javnih glasila.

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
 • Boki_dj:

  Zato mi moramo iz svojih džepova, putem najskupljeg UNP-a, plaćati milijardske gubitke! Kad će više oni koji su napravili iste odgovarati svojom imovinom?! Dosta je više uvlačenja ruku u naš džep! Lopove u zatvor a imovinu iz 3 koljena na prodaju!

 • -obrisani-:

  Sramota je da VL prenosi pisanije nekog lokalnog talijanskog lista. Taj članak su talijani prepisali iz hrvatskog tjednika Nacional, a objavljen je prije 20-ak dana. Čemu sad otkrivanje tople vode preko Italije?

 • Ugo Kajvez:

  Ipak treba angažirati sindičića .... kaj velite?