Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završen posao

Gredelj popravio lokomotive Hrvatskih željeznica za 35 mil. kn

krađa žice, vlak, pruga
Dragutin Šantoši
30.09.2010.
u 11:51

Remontom je produžen rok eksploatacije lokomotiva za 25 godina. U lokomotive su ugrađeni diesel motori nove generacije koji zadovoljavaju ekološke standarde.

Nakon obavljenog posla, tvrtka Gredelj isporučila je Hrvatskim željeznicama pet lokomotiva čiji je remont stajao 35 milijuna kuna. Posrijedi su lokomotive serije 2041, kojima je na taj način produžen rok eksploatacije za još 25 godina. 

- U lokomotive su ugrađeni diesel motori nove generacije koji zadovoljavaju sve ekološke standarde u smislu brige i očuvanja okoliša. Snaga lokomotiva je 607 KW, a najveća brzina 80 km/h i koristit će se za potrebe sastavljanja vlakova prije pokretanja te za vožnju i prijevoz lakših vlakova – istaknuo je predsjednik uprave TŽV Gredelja Ivan Tolić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije