Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Eurokovanice kupujemo u prosincu, a s njima plaćamo od siječnja

HPB
30.11.2022.
u 15:49

U svim poslovnicama HPB-a građani mogu nabaviti početne pakete eurokovanica, a za mjesec dana euro postaje sredstvo plaćanja

Pripreme za 1. siječnja 2023. godine, dan kada će euro kao nova nacionalna valuta zamijeniti hrvatsku kunu, u samoj su završnici, a sad je moguće kupiti i prve eurokovanice.

Od 1. prosinca 2022. godine u svim poslovnicama Hrvatske poštanske banke građani će moći nabaviti početne pakete hrvatskih eurokovanica koji sadržavaju 33 eurokovanice svih osam apoena eura i centa u vrijednosti 13,28 eura. Cijena jednog paketa je 100 kuna, uz mogućnost kupnje najviše dva paketa po transakciji.

Banka je spremna svojim klijentima i svim ostalim potrošačima u cijeloj poslovnoj mreži omogućiti kupnju početnih paketa eurokovanica što je važan korak u pripremama za prelazak na novu valutu i neki novi sitniš u našim novčanicima.

Početne pakete eurokovanica bit će moguće nabaviti u poslovnicama banaka, FINA-e i Hrvatske pošte tijekom prosinca, a koristit će se od 1. siječnja 2023. kada euro postaje službeno sredstvo plaćanja u Hrvatskoj i ulazi u optjecaj.

Prve eurokovanice omogućit će da svakodnevna plaćanja od 1. siječnja 2023. budu što jednostavnija iako u prva dva tjedna - do 14. siječnja 2023., imamo dvojni optjecaj te možemo plaćati i gotovim novcem kune i gotovim novcem eura, ali iznosi koji se vraćaju moraju biti u eurima. 

Banka će svojim klijentima-poslovnim subjektima omogućiti kupnju početnih paketa eurokovanica koji sadržavaju 525 eurokovanica, bez ograničenja na količinu paketa po transakciji i uz plaćanje kunske protuvrijednosti od 145,50 eura po paketu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije