Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosad se inicijativi EK pridružilo 11 kompanija

Erste 'zazelenila': obvezali se na okolišno odgovornije poslovanje

LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10.06.2021.
u 17:00

Erste Grupa prva je financijska institucija koja se pridružila inicijativi Europske komisije - Obećanje o zelenoj potrošnji uključuje povećanje prodaje i broja fondova s ekološkim oznakama, održivo izvještavanje i promicanje održivog financiranja prema klijentima

Erste Grupa prva je financijska institucija u Europi koja se pridružila inicijativi Europske komisije "Obećanje o zelenoj potrošnji" (European Commission's Green Consumption Pledge) - projektu u sklopu Nove strategije za potrošače EU koja je dio Europskog sporazuma o klimi.

Erste je i među šest kompanija koje sudjeluju u pilot projektu inicijative. Bankarska se grupa obvezuje na osiguravanje raspoloživosti održivih investicijskih proizvoda i pružanje boljih informacija klijentima kako bi mogli donositi utemeljene i održive odluke. Obveze će provesti kroz Erste Asset Management (EAM), članicu Erste grupe koja upravlja fondovima i portfeljima.

- Djelovanje na području zaštite okoliša i klime potrebno nam je odmah. Ovo obećanje stoga je još jedno jasno obvezivanje Erstea na jačanje naših ambicija u pogledu ESG-a kao jednog od naših budućih strateških stupova. Nestrpljivo iščekujemo pridruživanje naporima Komisije koja ulaže u izgradnju novog okvira među sektorima i van postojećih regulatornih zahtjeva. Želimo biti aktivan član te zelene tranzicije i vjerujemo da to možemo postići financijskim proizvodima i uslugama koje pružamo klijentima - naglasio je predsjednik uprave Erste Grupe Bernd Spalt.

Dosad se ukupno 11 tvrtki pridružilo Zelenom obećanju. Do kraja 2023. EAM planira za 50 posto povećati broj Erste investicijskih fondova kojima je dodijeljena austrijska oznaka za okoliš (Ecolabel), s 11 na 17. Trenutačno vrijednost pod upravljanjem u ovom segmentu iznosi 3,4 milijarde eura, što je oko pet posto ukupne imovine pod upravljanjem EAM-a.

Klijenti će češće dobivati obavijesti o najnovijim ESG temama i aktivnostima, primjerice, objavljivanjem 100 članaka o toj temi na financijskom blogu EAM-a do kraja 2023. Do kraja ove godine obvezali su se pružati izvještaje o ciljevima održivog razvoja za sve Erste investicijske fondove kao i izvještaje o učinku za sve Erste fondove s učinkom (Impact Funds) kojima upravlja EAM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije