Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Američki menadžer upozorio: Za par godina nafta bi mogla stajati 300 dolara

Andurandov glasnogovornik nije htio komentirati tvitove, koji su poslije uklonjeni s Andurandovog profila
30. travnja 2018. u 17:35 8 komentara 2109 prikaza
Nafta
Foto: Reuters/PIXSELL

Menadžer jednog od najvećih naftaških ulagačkih fondova upozorio je kako nije nemoguće da barel nafte za nekoliko godina dosegne cijenu od 300 dolara, a njegovi tvitovi u međuvremenu su uklonjeni.

Nafta Crno zlato Naftna polja kod Koprivnice, INA potrošila 2 milijuna kuna za radove

Pierre Andurand (Andurand Capital Management LLP) objavio je jučer na Twitteru kako zabrinutost zbog utjecaja električnih vozila na buduću potražnju ograničava ulaganja u dugoročne projekte, prenosi Bloomberg. Paradoksalno, smatra Andurand, takvih strahovi mogli bi dovesti do velikog šoka.

- Ako cijene nafte ne budu rasle dovoljno brzo, nafta od 300 dolara za nekoliko godina nije nemoguća - napisao je Andurand, koji se također usprotivio konvencionalnom gledištu da troznamenkaste cijene nafte guše rast potražnje.

- Ne, nafta od 100 dolara neće ubiti gospodarstvo. I trebamo naftu skuplju od 100 dolara da potaknemo dovoljno ulaganja izvan SAD-a - poručio je.

Andurandov glasnogovornik nije htio komentirati tvitove, koji su poslije uklonjeni s Andurandovog profila.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Nafta
1 / 10
1. Rast će cijene u kafićima, restoranima, rekreaciji...
nafta Poskupljenja Nafta skočila na gotovo 75 dolara po barelu Zoltán Áldott na predstavljanju rezultata Prvo tromjesečje Ina: Ostvareni prihodi od 3,7 milijardi kuna, ali zabilježen pad neto dobiti na tek milijun kuna Benzinska postaja Najava poskupljenja Cijena litre benzina iznad 10 kn
Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • pavel1001:

  ajde,probajte hehehehe...

 • Avatar siva_sova
  siva_sova:

  ako cijena nafte prijeđe 100 dolara to će skršiti svijetska gospodarstva pa će se puno manje nafte kupovati...

 • Berlioz:

  Nemam ništa protiv da srpski novinari pišu za Večernji ako nemate čak ni priučenih novinara dovoljno ali molim Vas da onda pišu na hrvatskom ili da lektori prevedu cijeli članak prije objavljivanja. Na hrvatskom je članak potpuno besmislen jer nafta ... prikaži još! ne može stajati, pogotovo ne na bilo kojem iznosu dolara. Pretpostavljam da ste željeli napisati kako će koštati ili koja bi joj mogla biti cijena.