Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati poslovanja u 2021.

Bruto dobit Allianza u Hrvatskoj 125 milijuna kuna

Koprivnica: Neonske reklame
Foto: Marijan Susenj
1/3
23.03.2022.
u 18:25

Premijski prihod osiguravatelja porastao je za 84 milijuna kuna, što je rast od 7,3 posto

Allianz Hrvatska lani je ostvario bruto premijski prihod od 1,23 milijarde kuna, što je za 84 milijuna kuna, odnosno 7,3 posto više u odnosu na godinu prije u kojoj je ostvareni prihod iznosio 1,15 milijardi kuna. Bruto dobit iznosi 125 milijuna kuna i 58 milijuna kuna je veća u odnosu na prethodnu godinu.  

U neživotnim osiguranjima imali su bruto premijski prihod u iznosu od 792,8 milijuna kuna, s rastom od 3,5 posto. Najznačajniji rast ostvaren je u zdravstvenim osiguranjima, gdje je realizirano 70,7 milijuna kuna premije, 38,7 posto više u odnosu na prethodnu godinu. U privatnoj imovini je ostvareno 242,5 milijuna kuna premije, s rastom od 1,2 posto.

U životnim osiguranjima je ostvarena bruto premija u iznosu od 437,4 milijuna kuna, uz rast od 15,1 posto. Društvo je ostvarilo kombinirani razmjer od 89,8 posto, uključujući i poslovanje na području Slovenije, dok im je omjer solventnosti na 201 posto. 

Tržišni udio Allianza iznosi 10,5 posto, pri čemu je udio životnih osiguranja narastao za 0,7 posto, na 15,1 posto, dok je tržišni udio u neživotnim osiguranjima pao za 0,8 posto, na devet posto.   

- Unatoč još jednoj izazovnoj godini koja je iza nas, iznimno smo zadovoljni ostvarenim poslovnim rezultatima. I dalje ćemo razvijati inovativne i jedinstvene proizvode, poput novih rješenja u ponudi životnih osiguranja, uz digitalizaciju svih naših poslovnih procesa što je i ujedno jedna od naših ključnih strateških odrednica -  komentirao je Daniel Matić, predsjednik uprave Allianza Hrvatske.  

Iz Allianza poručuju da će se industrija osiguranja u 2022. godini suočiti s još dva značajna izazova, uvođenjem eura kao službene valute, što će zahtijevati izdvajanje značajnih resursa za prilagodbu svih dijelova poslovanja, a posebno informacijskih sustava.

Istodobno za osiguravajuća društva 1. siječnja 2023. nastupa obvezna primjena novog Međunarodnog standarda financijskog izvještavanja 17 i 9 (MSFI 17 i 9). Kažu da se u Allianzu već dvije godine intenzivno pripremaju na to, s obzirom na kompleksnost i promjene koje donosi novi MSFI. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije