Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukavica konkurenciji

Adidas proizveo tenisice kakve još nitko nije: To nam je bio veliki izazov!

adidas
Foto: Screenshot
1/3
27.04.2019.
u 09:54

Nove tenisice Futurecraft.Loop izrađene su od termoplastičnog poliuretana, koji se može ponovno upotrijebiti

Adidas je proizveo tenisice za trčanje koje se mogu reciklirati i ponovno koristiti za proizvodnju novih tenisica, objavili su u priopćenju, prenosi CNN Business.

Nove tenisice Futurecraft.Loop izrađene su od termoplastičnog poliuretana, koji se može ponovno upotrijebiti.

U proizvodnji tenisica nisu koristili ljepilo te su umjesto mješovitih materijala koristili samo jedan što im je bio veliki tehnološki izazov. Umjesto ljepila tako su koristili toplinu kako bi spojili dijelove tenisice.

Obične tenisice izrađene su od nekoliko različitih materijala pa ih je nemoguće reciklirati jer se njihova struktura razlikuje kada se pretvore u prah.

No, tenisice od jednog materijala mogu se oprati, samljeti u pelete i rastopiti te pelete u materijal koji se zatim može koristiti za proizvodnju više Futurecraft.Loop tenisica bez ikakvih popratnih problema.

Adidas je za sada tenisice podijelio 'vodećim kreatorima' koji će ih probati i ispitati te ih vratiti Adidasu zajedno s povratnim informacijama o njihovoj kvaliteti, a nakon toga bi se trebale početi masovnije proizvoditi.

Puštanje u prodaju predviđeno je za 2021. godinu, a cijena ovih tenisica još nije poznata.

VIDEO Policija joj uhitila roditelje, potez djevojčice zaprepastio sve

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Torento
Torento
13:14 27.04.2019.

Mogli bi napraviti tenisice koje traju više godina.

LO
lojtra2
17:36 27.04.2019.

Sve ali baš sve će napraviti i "tehnološki uzdignuti" samo da narodu ne moraju dati dokazano zdrave i tradicionalne prirodne materijale!

TO
Tomiskum
16:23 27.04.2019.

Daaj, već odavno više ne nosim tenisice, prestao sam kada su prestali proizvoditi kožne. Mislim da ću uskoro početi hodati i bos...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije