Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTUALNO Novi član popularne obitelji, pokazan u Detroitu

Volkswagen Passat CC: Coupe stil u četverovratnoj karoseriji

aut_cc_tx_1.jpg
import
21.01.2008.
u 21:39

Volkswagen je pripremio novu izvedbu Passata. Dok je dosad bilo uobičajeno sedan i karavan izdanje popularnog modela iz Wolfsburga, sada se paleti pridružuje novi član  coupe. Nije ovdje riječ o konvencionalnom coupeu koji ima samo prednji par vrata, nego je riječ o četverovratnoj karoseriji koja postaje sve popularnija i u segmentu sportskije orijentiranih automobila.

Passat CC ima 479,6 cm u duljinu, što je 31 mm dulje od limuzinske izvedbe, dok je 185,6 cm širok, odnosno 36 mm širi od originala, a istodobno je niži pet centimetara. Širi trak kotača, uz povećane dimenzije, trebao bi pridonijeti boljim voznim karakteristikama, što se i očekuje od coupe modela.

Za početak lansiranja predviđeni su samo benzinski agregati, dok se još razmatra mogućnost korištenja i dizelskih inačica. Početni model pokretat će 1,8-litreni TSI benzinac od 160 konja, koji može biti upregnut sa 6-stupanjskim ručnim ili novim 7-stupanjskim DSG mjenjačem.



Zatim je tu dvolitraš od 200 KS, a vrh ponude čini 3,6-literni V6 FSI agregat od 300 konja, koji dolazi sa 4Motion pogonom na sva četiri kotča. Nagađa se da bi dizelsku inačicu trebao činiti dvolitreni TDI agregat od 140, odnosno 170 konja.

Nova izvedba popularnog Passata nudi gomilu elektronskih pomagala, pa su tu i DDC (Dynamic Drive Control) sustav nadzora ovjesa, ACC sustav održavanja razmaka između vozila,...  Posebnom ugođaju doprinosi i pomični panoramski krov (75x112 cm). Na popisu su dodatne opreme i sjedala koja je zimi moguće grijati, a ljeti hladiti, što je dosad bilo dostupno jedino na Phaetonu. Tu je i touch screen satelitska navigacija,....

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije