Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Česta povlačenja

PITANJE DANA Bojite li se za sigurnost hrane koju jedete?

Prehrana
Shutterstock
20.10.2023.
u 09:46

Tijekom 2022. godine opozvano je 59 proizvoda s tržišta. Najviše je opoziva bilo iz kategorija gotovih jela i grickalica i to devet proizvoda te osam proizvoda voća i povrća

Državni inspektorat izvijestio je jučer o opozivu Pileće jetrene paštete Perutnine Ptuj zbog neoznačene soje u proizvodu, priopćila je u četvrtak Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH). Nekoliko dana prije toga iz prodaje je povučen pileći filet od prsiju mađarskog proizvođača MASTER GOOD Kft. Prije toga se povukao wasabi grašak, dan prije toga domaća kobasica...

Tijekom 2022. godine opozvano je 59 proizvoda s tržišta. Najviše je opoziva bilo iz kategorija gotovih jela i grickalica i to devet proizvoda te osam proizvoda voća i povrća. Slijede kategorije materijala u kontaktu s hranom, gdje je opozvano sedam proizvoda, kakao, proizvodi od kakaa, kava i čaj te orašasti plodovi i njihovi proizvodi, sjemenke s po šest proizvoda te žitarice i pekarski proizvodi s pet opozvanih proizvoda. U istom razdoblju prošle godine opozvano je 60 proizvoda, a s tržišta Hrvatske 2021. godine ukupno je opozvano 116 proizvoda, objavio je Poslovni dnevnik podatke HAPIH-a. 

Prosječni potrošač dojma je da su povlačenja proizvoda s polica sve češća pa kod nekih možda raste zabrinutost. No razlog tome mogu biti i sve stroža pravila Europske unije, naročito za proizvode koje uvozimo iz trećih zemalja. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije