Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loš posao

Microsoft priznao – kupnja aQuantivea bila je velika pogreška

'(FILES) A worker walks past the Microsoft display during set up at the annual Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada in this January 7, 2009 file photo. Microsoft on June 25, 2012 announced a
AFP/PIXSELL
05.07.2012.
u 15:33

Microsoft je otpisao 6,2 milijarde dolara vrijednosti aQuantivea i priznao da je slab u internetskom oglašavanju

Microsoft, američki tehnološki div, priznao je da je njegova najveća akvizicija u internetskom sektoru tvrtke aQuantive bila pogreška te je otpisao 6,2 milijardi dolara vrijednosti tvrtke. Microsoft je kupio aQuantive prije pet godina za 6,3 milijarde dolara u gotovini ne bi li bio konkurentan Googleu i profitirao od internetskog oglašavanja. Otpis je izbrisao vrijednost te akvizicije, inače najveće u povijesti Microsofta.

Iz Microsofta su priopćili da akvizicija "nije ubrzala rast kao što se očekivalo, niti im je omogućio jaču poziciju na tržištu, što je dovelo do otpisa", piše Market Watch. Investitori su dali podršku Microsoftu i cijena dionice sitno je porasla, jer navijali su da Microsoft proda online biznis Facebooku i nastavi se baviti doista strateškim područjima.

Online oglašavanje i dalje je nesigurno područje iako mu IDC prognozira rast na 145 milijardi dolara do 2016. Najavljeni potez vjerojatno će izbrisati Microsoftovu dobit u kvartalu. Iz Microsofta su također poručili da su njihove prognoze za budući rast i profitabilnost dijela za internetske usluge "niže od dosadašnjih". Ipak, propast ove akvizicije nije ih omeo u daljnjim kupnjama. Primjerice, Yammera, platforme za društvene mreže, koji već sada neki analitičari nazivaju novim promašajem.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
17:15 06.07.2012.

za 5 godina Apple ce preraditi ideju a ljudi ce pisat od srece kako Apple opet izmislio nest novo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije