Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH ZA HAK

Mehaničari HAK-a najbolji na europskom natjecanju FIA-e

hak (1)
Foto: Krešimir Viduka, Nikša Bjelajac/HAK
1/3
06.09.2013.
u 10:47

Prvo mjesto na natjecanju osvojili su Zoran Klarić iz Autokluba Crikvenica i Ivica Mucko iz Autokluba Varaždin

Mehaničari Hrvatskog autokluba pobijedili su na 10. europskom natjecanju mehaničara Međunarodne automobilističke federacije (FIA). Prvo mjesto na natjecanju, koje je od 4. do 6. rujna organizirano u Šibeniku, zauzeli su Zoran Klarić iz Autokluba Crikvenica i Ivica Mucko iz Autokluba Varaždin. Drugi su mehaničari švicarskog TCS-a, a treći latvijskog LAMB-a.

Ove godine natjecalo se i najviše momčadi mehaničara iz 13 europskih autoklubova: AL (Finska), AMSCG (Crna Gora), AMSM (Makedonija), AMSS (Srbija), AMZS (Slovenija), BIHAMK (Bosna i Hercegovina), HAK (Hrvatska), LAMB (Latvija), MAK (Mađarska), OAMTC (Austrija), SATC (Slovačka), TCS (Švicarska) i UAMK (Češka).

Ocjenjivao se pristup klijentu, stručnost i metodologija rada, korištenje alata i mjernih uređaja i dostupne dokumentacije te vrijeme potrebno za uspješno osposobljavanje vozila. Ispitne zadatke i natjecanje vodili su instruktori iz britanskog autokluba AA.

Kako se ove godine obilježava 50. obljetnica pružanja usluga pomoći na cesti u Hrvatskoj, autocestom A1 od Zagreba do Šibenika provezla se kolona pokretnih radionica nacionalnih autoklubova iz 13 europskih zemalja. Sve njih je predvodio žuti fićo iz 1963. godine, jedan od prvih mobilnih radionica tadašnjeg Automoto saveza Hrvatske.

>> Za veću sigurnost u prometu: HAK dobio novi Statut

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije