Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi ekrani

Kao čarolija - mobiteli će se od 2012. moći savijati i motati

'skin2_nnn_rad_71211'
''
08.12.2011.
u 13:25

Debljina savitljivog i prozirnog ekrana iznosi 0,3 milimetra, a prikazuje i 3D

Koliko su vam puta mobiteli i slični uređaji koje nosite u džepu stvarali probleme? Kruti i nefleksibilni, zauzimaju mnogo ionako skučenog prostora radeći "grbu" na hlačama i onemogućavajući da vam u taj džep stane bilo što drugo. Možda ste katkad razmišljali kako bi bilo dobro da se barem mogu presaviti. Iako vam se to činilo nemogućim, uskoro više neće biti tako. Revoluciju u naše ruke, džepove i torbice odlučio je dovesti korejski Samsung, koji je objavio da će u prvoj polovici 2012. početi isporučivati prve savitljive mobitele.

Tvornice već rade

U atraktivnom videu objavljenom na YouTubeu Samsung je predstavio koncept savitljivih ekrana čija debljina iznosi tek 0,3 milimetra! Takav ekran na snimci dio je tableta budućnosti koji uz savitljivost i prozirnost nudi i neviđenu kvalitetu 3D tehnologije.

Iako ono što je predstavljeno na snimci i dalje predstavlja koncept, a ne realnost, ohrabruje vijest da tvornice na Dalekom istoku već rade na prvim verzijama mobitela sa savitljivim ekranima koji na tržište stižu za nekoliko mjeseci. Dok čekamo revolucionarni tablet, bit ćemo sasvim zadovoljni i mobitelima.

Jedan od prvih predstavnika "savitljive vrste" bit će Samsung Galaxy Skin koji će biti toliko fleksibilan da će ga se moći smotati poput tuljca bez opasnosti od pucanja.

Zanimljivo je da su projekt prvoga savitljivog mobitela osmislili studenti koji su za nagradu dobili dopuštenje da se koriste Samsungovim imenom.

Komentara 2

CP
copy paste
14:46 08.12.2011.

čisto me zanima koliko ćemo dugo sad čekati na odgovor iz apple-a i šta će oni smislit.garant će predstavit mobitel koji se pojavljuje iz čistog zraka.pravo je čudo koliko se svijet zaludio mobitelima.a i koliko vidimo u budućnosti će samo dvije kompanije imati ekskluzivno pravo na proizvodnju mobitela-samsung i apple.svi ostali već dugo vremena gutaju prašinu i samo je pitanje vremena kad će biti kupljene i preimenovane od strane ovog dvojca.na kraju će se i te dvije tvrtke spojit u jedu i to ti je to.one ring to rule them all.

OB
-obrisani-
19:20 18.12.2011.

copy - manje kopiraj, više pastiraj - aple je u banani, jer oće silom i na brzaka uć u društvo odabranih, a to ne ide, osim za bogatu klijentelu skorojebića, koji se tim gadžetima niti ne služe, a ne znaju kam bi s lovom......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije