Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDIZAJN

Jetta je nekad bila samo produženi Golf, a danas 
je mnogo bliža Passatu

VW Jetta
Foto: Volkswagen
1/2
20.08.2014.
u 15:25

Jetta je dizajnerski osvježena sprijeda (rešetka hladnjaka) i straga (svjetla i branik), ali i u unutrašnjosti

U sjeni prvih fotografija novog Passata, stigle su i slike nove osvježene Jette, kompaktne Volkswagenove limuzine. Nekad i na našim prostorima vrlo popularan produženi Golf danas je na margini. To zapravo i nije više samo “Golf sa stražnjicom”, već je potpuno samostalan model, ali na našem tržištu mu je otežavajuća okolnost što je dužinom i cijenom preblizu Passatu, pa su mu i rezultati prodaje slabiji.

Jetta je dizajnerski osvježena sprijeda (rešetka hladnjaka) i straga (svjetla i branik), ali i u unutrašnjosti. Dolazi s novim upravljačem, presvlakama, tkaninama i blagim izmjenama u izgledu kokpita.

Svi novi motori nove VW Jette ispunjavat će propise o Euro 6 emisiji, a dolaze sa stop/start sustavom.

Motori u ponudi su 1,4-litreni TSI od 125 KS sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, 1,4-litreni TSI sa 150 KS s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa ili 7-stupanjskim DSG mjenjačem, 2,0-litreni TDI sa 110 KS i ručnim mjenjačem sa pet stupnjeva prijenosa ili 7-stupanjskim DSG mjenjačem te 2,0-litreni TDI sa 150 KS i ručnim šestbrzinskim ili 6-stupanjskim DSG mjenjačem.

U prodajne salone nova Jetta stiže u prosincu.

>> Opakih 300 KS za ubrzanje do stotke ispod pet sekundi

>> Volkswagen priprema XL2, veću verziju superučinkovitog XL1

Komentara 4

Avatar Milokliz
Milokliz
21:51 24.08.2014.

Auto mora ispunjavati bar jedan od tri uvjeta - da bude lijep, jeftin i kvalitetan. Ovdje ne vidim nista od toga.

PE
peugeot
17:43 20.08.2014.

"Jetta" bi iz TAS-a (Tvornica automobila Sarajevo) iz tvornice u Vogosci kod Sarajeva. Bilo, bilo, samo nek' se ne zaboravi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije