Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBRZA VOŽNJA

VIDEO Iza volana Nevere koja je jurila po Jadranskoj magistrali je bio Rimčev direktor prodaje?

Foto: Screenshot/Rimac Automobili
1/19
03.06.2021.
u 18:25

Sve je krenulo kad je objavljena snimka prvo na Reddditu, potom i na Youtubeu na kojoj se jasno vidi da se automobili voze u suprotnoj traci, što je znak da tijekom snimljene vožnje magistrala nije bila zatvorena za promet.

Na Redditu, popularnoj platformi za diskusije, jučer prije podne pojavio se video za koji se navodilo da je snimljen iz kabine Nevere Rimac Automobila. Kadar upravljačke ploče prikazivao je digitalni brojač brzine koji je u jednom trenutku pokazao – 230 km/h. Za snimku je navedeno da je napravljena na Jadranskoj magistrali u okolici Dubrovnika u kojem je bila i prezentacija ovog tjedna predstavljene proizvodne verzije Rimčeva C_TWO koja je dobila ime Nevera. Vozač je bio odjeven u jaknu Rimac Automobila, a to što je video dospio u javnost tako brzo navelo je na pretpostavku da se radi o gerila-marketingu. Međutim – ne, kažu u Rimac Automobilima.

To se radi na pistama

– Svim gostima rečeno je da se tijekom vožnje na javnoj cesti moraju poštovati prometna pravila. Bez iznimke. Imaju priliku probati automobil na javnoj cesti i u prometu kako bi testirali ponašanje auta u svakodnevnim situacijama, dok se testiranje viših brzina radi na za to predviđenim stazama i pistama – kazali su nam.

Mediji su već u utorak pisali o tome kako će se prezentacija Nevere za moguće kupce napraviti u dubrovačkim Vrtovima sunca, a eventualni budući vlasnici superbrzog automobila mogli su ga i isprobati upravo na magistrali. Također je sigurno da se ne radi tek o bilo kome jer Nevera stoji oko dva milijuna eura pa netko tko će potegnuti do Dubrovnika mora imati i ozbiljnu namjeru da Neveru i kupi. Bila je zagarantirana anonimnost i diskrecija, fotografiranje nije bilo dozvoljeno. No na način vožnje jednog od gostiju prezentacije reagirala je i lokalna policija.

– Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, proveden je postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o državnoj cesti D8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog – oglasili su se iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Napomenuli su da njima nije prijavljena testna vožnja automobila.

Rimac se ispričao

Mate Rimac na svom je profilu jučer naveo da je šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst.

– Željeli smo skupiti veliki broj međunarodnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Više od 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (SAD, Japan, UK, razne zemlje EU...). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao što su i novinari prošli tjedan, napisao je podvlačeći jasan stav prema kojem svim kupcima, gostima i zaposlenicima daju do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona.

– Vozač iz videa sam se javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i bit će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji. Za druge vožnje bolje ćemo paziti i nadzirati. Ispričavam se na neugodnosti – napisao je Mate Rimac.

1/19

Međutim, krajem današnjeg dana na nekim se portalima pojavila se tvrdnja kako je za volanom zapravo bio Krešo Ćorić, direktor prodaje Rimac Automobila što je zaključeno po fizionomiji i istim rukavicama na fotografiji koja se nalazila na njegovom Instagram profilu koji je vrlo brzo nakon toga zaključan. Do sada na naš upit za potvrdu ili opovrgavanje točnosti takvog zaključka iz Rimac Automobila nisu odgovorili.

Komentara 44

DU
Deleted user
19:58 03.06.2021.

Može seljak iz sela ali ne može selo iz seljaka

Avatar Poskok 1
Poskok 1
18:41 03.06.2021.

S obzirom da se radi o nečemu što košta 2 mil E, ovo je odličan marketing za nikakve novce...

AC
acer
21:09 03.06.2021.

Nije to nikakav marketing, nego terorizam! Da je slučajno ubio nekog, to ne bi bila nesreća, nego teroristički napad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije