Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U prvih sedam mjeseci 9 posto manja prodaja novih automobila

Škoda Octavia ponovno najprodavaniji model, ispred Dacije Duster

Zagreb: Škoda Octavia RS hybrid
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
09.08.2022.
u 14:56

Volkswagen je i dalje najprodavanija marka automobila u Hrvatskoj, ispred Škode, Kije, Dacije i Opela

U prvih sedam mjeseci ove godine u Hrvatskoj je registrirano 28.925 novih automobila, što je za devet posto manje nego u istom razdoblju lani, kada je, prema podacima Promocije plus, prodano 31.778 automobila. U srpnju je registrirano 5390 novih automobila, što je pet posto manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Volkswagen je i dalje najprodavanija marka automobila u Hrvatskoj. U prvih sedam mjeseci registrirano je 3291 VW automobil te njemačka marka ima 11,4 posto udjela u ukupnoj prodaji novih putničkih vozila.

Na drugom je mjestu Škoda s 2684 prodana vozila, treća je korejska Kia s 2635 prodanih automobila, a slijede Dacia s 2319 registracija i Opel s 2181 prodanim novim autom. Od petog do 10 mjesta po prodaji su Toyota, Renault, Hyundai, Audi i Peugeot.

Škoda Octavia, godinama najprodavaniji novi model automobila u Hrvatskoj, ponovno je najprodavanija u 2022. godini. Nakon 381 registracije u srpnju, Octavia je prestigla do tada vodeću Daciju Duster. Octavia u 2022. ima 1187 registracija, a Dustera je prodano 1113 komada. Na trećem je mjestu Dacia Sandero s 897 registracija, a slijede Kia Stonic (834), Opel Crossland (721), a u prvih deset još su Opel Mokka, pa tri VW-a T-Cross, Taigo i T-Roc, pa Toyota Yaris. U srpnju je registriran jedan Lamborghini i dva Bentleya.

VIDEO: Gorivo će od ponoći biti znatno jeftinije, provjerite nove cijene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije