Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD SIJEČNJA 2020.

Loše vijesti za one koji planiraju kupnju u Njemačkoj: Dvije kategorije automobila posebno poskupile

Zagreb: Jutro na sajamu automobila na Jakuševcu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
07.02.2021.
u 22:23

Kupci će ove godine rabljeni automobil morati platiti čak 800 eura više nego što bi to morali u siječnju prošle godine

Iako je njemačko tržište automobila zbog pandemijskih mjera u siječnju palo za 30 posto, cijene rabljenih automobila postaju sve veće, a to se ponajviše odnosi na cijene malih automobila te na automobile srednje i više srednje klase.

Kupci će ove godine rabljeni automobil morati platiti čak 800 eura više nego što bi to morali u siječnju prošle godine, a rast cijena zabilježen je još krajem prošle godine, prenosi HAK Revija.

Najveći porast cijena od tri do četiri posto zabilježen je kod malih automobila, čija je cijena u prosjeku 11.344 eura, vozila srednje klase s cijenom od 21.376 eura te kod automobila više srednje klase s prosječnom cijenom od čak 27.958 eura.

Sve ostale kategorije vozila zabilježile su rast od oko jedan posto, dok su iznimka kombiji i minibusi koji su čak pojeftinili za jedan posto.

Komentara 2

RA
rasinja
08:43 08.02.2021.

stvarni razlog viših cijena ne komentiram jer niti za to nisam stručan, ali, da su novi motori (3 cilindra) slabi, pa iz osobnog iskustva mogu. imao sam takav auto/motor (3 cilindra, 92 kW/125 KS, Ford C-max), u 3,5 godine prevozio točno 120 kkm bez ikakovih problema.

DU
Deleted user
22:40 07.02.2021.

Naravno kad dolaze ova nova kvarljiva sranja s 3 cilindra 3 turba i 30 filtera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije