Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati interne istrage

Apple se 'oprao' od odgovornosti: Nisu hakirani iCloud ni Find my iPhone!

kate upton
Foto: Instagram
1/6
02.09.2014.
u 22:52

Nakon što je provedena interna istraga, Apple tvrdi kako iCloud i Find my iPhone nisu hakirani, već su na meti bili određeni korisnici...

Nakon što je provedena interna istraga, Apple tvrdi kako iCloud i Find my iPhone nisu hakirani, već su na meti bili određeni korisnici. Time se Apple "oprao" od odgovornosti u najvećem hakerskom skandalu dosad, barem kada su u pitanju slavni, prenosi The Next Web.

- Željeli smo osigurati informacije i obavijestiti javnost o rezultatima naše istrage, a sve vezano uz slučajeve krađe fotografija određenih celebrityja. Čim smo saznali za krađu, zgrozili smo se i angažirali naše zaposlenike da otkriju izvor problema. Privatnost i sigurnost naših korisnika nam je na prvom mjestu. Nakon više od 40 sati istrage, otkrili smo da su ciljani određeni korisnici, njihove lozinke i sigurnosna pitanja, što je praksa koja je na internetu postala prečesta. Nijedan od problema koji smo istraživali nije rezultat proboja sigurnosti Appleovih sistema. Nastavljamo raditi s predstavnicima zakona kako bismo pomogli pronaći odgovorne - poručili su iz Applea.

Najgore je u cijelom slučaju prošla glumica Jennifer Lawrence, čije su golišave fotografije procurile u javnost, a autentičnost istih potvrdio je i njezin glasnogovornik. Navodno postoji i njezin kućni video. Na meti se našla i Kate Upton. Dame su putem svojih odvjetnika poručile da će tužiti svakog tko distribuira fotografije.

>>'Do krajnjih granica tužit ćemo sve koji objave ove ilegalno nabavljene fotografije!'

>>Javio se haker koji je objavio fotke Jennifer Lawrence, prijeti i objavom kućnog videa!

>>Procurile gole fotografije Jennifer Lawrence!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije