Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rok do 28.11.

Država iznajmljuje 21 poslovni prostor, jedan i na Jelačić placu

Poslovni prostor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.11.2014.
u 13:30

Najamnina se neće naplaćivati prva tri mjeseca kako bi si građani prostore preuredili i obnovili što kod najma stanova nije bio slučaj

Nakon što je nedavno država Zagrepčanima dala u najam 20 stanova, raspisan je natječaj i za zakup 21 poslovnog prostora diljem grada, poput onoga na Trgu bana Jelačića, gdje se iznajmljuje 38 m2 po početnoj cijeni od 3200 kuna.

U ponudi je još 20 poslovnih prostora u Tratinskoj, Palmotićevoj, Miškecovom prolazu, Jurkovićevoj, Jurišićevoj, Britancu, Bauerovoj, Domjanićevoj te Ulici Antuna Šoljana u Španskom u kojima fizičke osobe, obrtnici i tvrtke mogu obavljati trgovačku djelatnost, posredničke usluge ili pak otvoriti razne agencije i urede, a u nekima i lokale. Najveća novost u odnosu za najamne stanove je ta da država sada izlazi u susret na način da od zakupaca najamninu neće naplaćivati prva tri mjeseca kako bi si prostore preuredili i obnovili što kod najma stanova nije bio slučaj. 

Rok za podnošenje ponuda je 28. studeni do 14 sati, a s kim će Državni ured za upravljanje državnom imovinom sklopiti petogodišnji ugovor odlučivat će visina ponuđenog najma. Najam se neće plaćati prva tri mjeseca dok se prostor uređuje. 

Komentara 2

KO
Komacero
13:54 05.11.2014.

ja trazim prostor u centru grada u kojem bi izlago umjetnine i nikako da nadem ili cjene u nebu jer seljacine nemaju osjecaja za kulturu.moram bit dak kumrovecke skole ili 3 prstas

PC
poshten_chovek225
04:31 06.11.2014.

Ja drazim prostor na samom Trg- Bana Jelacica 25M/2 za svakodnevno izlaganje po 20 minuta nasih top i vodecih politicara samo da stoje- netreba u stavu mirno- sa flasterom preko ustiju- uz svu RH policijsku sigurnost- da samo slusaju stata im RH-Zagrebacko pucanstvo govori i zeli-- iako nevjerujem da bi izdrzali slusat i 5 minuta -toliko Haahaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije