Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međunarodni sindikat

Bandića upozoravaju zbog zastrašivanja teta

Milan Bandić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
VL
Autor
Romana Kovačević
19.05.2016.
u 08:33

Nastave li se pritisci na odgojitelje, uputit ćemo i službenu pritužbu, pišu iz ITUC-a

Zbog pritisaka i zastrašivanja koje gradska vlast provodi nad vrtićkim odgojiteljicama nakon prosvjeda 5. svibnja, Međunarodna konfederacija sindikata (ITUC) poziva gradonačelnika Milana Bandića da hitno intervenira. Zaprepašteni su što umjesto rasprave o zahtjevima i rješavanja razloga prosvjeda, gradske vlasti izravno krše prava zajamčena Ustavom i međunarodnim konvencijama.

– Akcije su očito kršenje 87. konvencije Međunarodne organizacije rada o slobodi udruživanja, te će ITUC biti spreman uputiti to pitanje nadzornim mehanizmima MOR-a, podržati službenu pritužbu ili upotrijebiti bilo koje drugo sredstvo na međunarodnoj razini ako se pritisci i zastrašivanja nastave – stoji u pismu Sharan Burrow, glavne tajnice sindikata ITUC-a.

Sindikat obrazovanja, medija i kulture (SOMK) organizirao je prosvjed zbog loših uvjeta u vrtićima, nakon kojeg se odgojitelje preko ravnatelja propitkivalo tko je u njemu sudjelovao, uz napomenu da će zbog toga snositi odgovornost, pogotovo zaposleni na određeno vrijeme.     

>>Bandić: Vrtići i legalizacija moji su najveći uspjesi s kojima ću u grob

Komentara 25

Avatar Niškorist
Niškorist
11:52 19.05.2016.

Pa onda glasajte za tu spodobu

DA
darwil
11:32 19.05.2016.

Krivosuđe hoćeš li se ispraviti i riješiti ovog nevinašca ??

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:27 19.05.2016.

Hm, Orwel je odavno napisao životinjsku farmu, u kojoj pas i svinja preuzmu vlast i upropaste sve što je bilo normalno, a konja koji je bio dobar i teglio za sve, na kraju prodaju u klaonicu. Tako je i u Zagrebu. Rad ovih žena, koje usporkos dobroizglednom radnom vremenu, ipak bi trebalo malo više cijeniti. Zaposleni roditelji bace pospanog juniora ujutro teti u lice i žele, kad se vrate po njega, imati dijete iz svojih snova, koje slika, pjeva, piše, čita, poštuje roditelje, leti bez krila i slično. Sve to netko odrađuje. Pritisak na vrtiće je strašan, a današnje mlade odgojiteljice, ako nisu nepopravljive u svojoj manijakalnosti u davanju, dobro razmisle da li će se za te novce i dalje baviti tim poslom. S druge strane, gradonačelnik je pod pritiskom svog biračkog tijela, dakle i socijale, i nekih čudnih nacionalnih manjina, koje mu drže glavu iznad vode. Zato pokušava i na nezakonite načine pritiskom i prijetnjama natjerati gradske zaposlenike da za iste novce i u sve gorim uvjetima rade sve više. I tako se sve vrti u krug. Zagreb sve više podsjeća na Gotham, a Supermiki je samo lijeva ruka Supermenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije