Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Želite omiljeno pivo odmah? Uz mikropivovaru napravite ga doma!

Uz 20. obljetnicu pivnica i pivovara Medvedgrad predstavila je tamni i svijetli ale, vrste piva kakvih još nema u domaćoj proizvodnji, te mikropivovaru, postrojenje za proizvodnju piva kod kuće. Cijena je te kućne pivovare kapaciteta 50 do 100 litara je 20-40.000 kuna
13. ožujka 2014. u 11:28 2 komentara 7251 prikaza
Mikropivovara Medvedgrad
Pogledajte galeriju 1/6

U povodu 20. godišnjice postojanja zagrebačka pivovara Medvedgrad predstavila je dvije nove vrste piva i mikropivovaru vlastite proizvodnje.

Nova piva su, za razliku od dosadašnje proizvodnje koja se sastojala većinom od lagera, tamni i svijetli ale, što je novost kod hrvatskih proizvođača piva.

– Ovim pivima nastavljamo englesku i belgijsku tradiciju pivarstva. Piva Ale imaju mali udio ugljikova dioksida, kraće fermentiraju, imaju bogatiji okus i više aroma i piju se na temperaturi od desetak Celzijevih stupnjeva – objasnio je Božo Kostančar, voditelj proizvodnje piva.

Mikropivovara Medvedgrad | Autor :

Osim novih piva u Medvedgradu su proizveli i mikropivovaru kapaciteta 50 ili 100 litara, namijenjenu ljubiteljima piva koji sami žele stvoriti svoje piće.

– Ima jako puno ljudi u Hrvatskoj koji sami rade pivo u kadama, hlade ga, nemaju opreme. U zadnje vrijeme je bum takvih malih pivovara u svijetu, ali su one nedostupne našim ljudima jer su izuzetno skupe – objasnio je razloge proizvodnje kućne pivovare Ivo Nauković, direktor Medvedgrada.

Prva proizvedena kućna pivovara već odlazi u Češku, s čijim institutom za pivo Medvedgrad surađuje od samih početaka. Cijena kućne pivovare bit će od 20 do 40.000 kuna, a recepte, obuku i sastojke kupcima će omogućiti sama pivovara.

Kako bi što bolje predstavili svoje nove proizvode, od 14. do 17. ožujka u pivnici u Samoborskoj, a 17. ožujka i u onoj u Ilici, bit će dani otvorenih vrata na kojima će posjetitelji moći razgledati postrojenja, degustirati nova piva i osvojiti bogate nagrade.

Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • 2Xgeneral:

    Naručite si iz Australije i Amerike mini pivovare sa gotovim receptima i zapakiranim sastojcima!!! Čista kuharica, a dosta jeftinije!!

  • navijala:

    Imas adresu od tih pivovara???