Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatni pir

Zajedno su 50 godina. Nema tu puno filozofije, kažu, samo ljubavi

pir
Foto: Privatna arhiva
1/2
11.01.2017.
u 09:00

Bračni par Marica i Branko Oštarčević proslavili 50 godina bračnog života. Javili su i Večernjaku...

Na isti dan kao i prije pedeset godina Marica Oštarčević u subotu je držala identičan buket s kalama kakav je u rukama imala na dan svog vjenčanja.

Sa svojim je suprugom Brankom u crkvu Majke Božje na Ravnicama 7. siječnja 1967. godine išla tramvajem izreći sudbonosno “da”. Ludo zaljubljeni, odlučili su se vjenčati u metropoli, Brankovu gradu iako su se upoznali, zaljubili i kao učitelji radili u zagorskom selu Belecu.

S uzbuđenjem je Marica nosila dvije torte koje samo zbog njene spretnosti nisu završile na podu nakon što je tramvaj naglo zakočio, prisjeća se dana svog vjenčanja, a ona završila na koljenima. Anegdote koja je obilježila njihovo vjenčanje supružnici su iz ropotarnice svoje prošlosti prepričavali za vikend, i to na proslavi koju su za 50. obljetnicu braka organizirala njihova djeca.

– Na taj je dan bilo jednako hladno kao i ovoga vikenda – kaže kći Sunčana Oštarčević, koja se, uz brata Darija i sestru Nataliju, pobrinula da roditeljima zlatni pir ostane u sjećanju. Baš oni odlučili su s Večernjakovim čitateljima podijeliti sreću dugogodišnjeg braka. Ipak, tajnu dugog suživota nisu željeli otkriti. Ona ionako nije komplicirana – ako ima imalo ljubavi. Sin i dvije kćeri svojim su roditeljima napravili video od starih crno-bijelih fotografija kao detaljan opis njihova života.

– Rasplakali smo se svi skupa – kaže Sunčana Oštarčević, čija je 11-godišnja kći Dora za baku i djeda osmislila i pjesmu. Tradicionalno se bacao buket koji je uhvatila najmlađa unuka – četverogodišnja Eva.

– Željeli smo pokazati i koliko nam znače porukom na torti: “Pet je krakova zvijezde, četiri su lista djeteline, tri su oceana, dva su oka, a jedni i jedinstveni ste nam vi. Drago nam je da ste naši” – kaže Sunčana
 Oštarčević.

Komentara 1

Avatar fijolica
fijolica
09:18 13.01.2017.

U poplavi vijesti o rastavama - ovo je osvježenje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije