Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kneza mislava

Uz zgradu im osvanuo ormarić s optičkim kabelima

'ormar2'
''
05.09.2013.
u 19:00

Iz tvrtke B.net kažu da je telekomunikacijski ormar postavljen uza sve dozvole nadležnih tijela i nije opasan za zdravlje i okoliš

Ogorčeni stanari ulice Kneza Mislava 18 požalili su se na telekomunikacijski ormar koji je prije nekoliko dana postavljen uz njihovu zgradu za potrebe tvrtke B.net.

– Samo je jednog dana ormar osvanuo ovdje. Stanari uopće nisu bili obaviješteni o tome. Ne znam, nemam djecu, ali strahujem za ostalu koja žive u zgradi ili prolaze ovuda do škola koje su u blizini, jer sigurno postoji opasnost od zračenja – kazala je jedna od stanarki.

Iz Holdingove podružnice Zagrebački digitalni grad kažu da su izdali dva odobrenja za najam DTK, dok je podružnica Zagrebačke ceste izdala suglasnost za kopanje na toj lokaciji. Telekomunikacijski ormar postavljen je, kažu u B.netu, uz odobrenje nadležnih tijela.

– Oprema je postavljena kako bi se korisnicima pružila potpuna usluga i priključena je na već postojeću telekomunikacijsku infrastrukturu. Usto je Institut za medicinsko istraživanje potvrdio da optički kabeli i pripadajuća elektronička oprema za prijenos komunikacijskog signala ne predstavljaju apsolutno nikakvu opasnost za zdravlje ljudi i okoliš – poručili su iz Odjela za odnose s javnošću tvrtke B.net. (sg/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije