Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovski projekt

Uspjeli smo! Igralište u Sigetu dobiva novi asfalt, a za nastavak uređenja skupili smo 65.000 kuna

Asfaltiranje igrališta u Sigetu
Foto: Privatna arhiva/Facebook
1/5
30.09.2020.
u 09:33

Projekt je pokrenuo bivši košarkaš i stanovnik Sigeta Tomislav Kukolja, a za uređenje igrališta na noge je dignuo cijeli kvart.

Sportsko igralište u Radmanovačkoj ulici koje već godinama propada hitno treba obnoviti, zaključio je Tomislav Kukolja, bivši profesionalni košarkaš i stanovnik Sigeta, pa odlučio, kako smo već pisali, nešto učiniti. I uz podršku susjeda iz kvarta te čelnika četvrti, obratio se Gradu s idejom kako to realizirati, a ondje su mu, nakon nešto početnoga nećkanja, pristali pomoći. Gradski ured za mjesnu samoupravu tako je obećao da će Zagrebačke ceste skinuti dotrajali asfalt i zamijeniti ga novim slojem te usto ponovno iscrtati linije za košarku i nogomet. Upravo to se i dogodilo pa su se jučer na igralištu mogli vidjeti strojevi za asfaltiranje, a crtanje novih linija u planu je za danas.

– Prije nekoliko dana metar visoka ograda prema cesti zamijenjena je dvostrukom višom. Što da kažem, umoran sam, ali zadovoljan da se napokon nešto pokrenulo. Ima tu još mnogo posla, treba sve zrihtati da bude spremno za sportske entuzijaste svih uzrasta – kaže Kukolja pa priznaje da se nadao i troslojnoj podlozi u boji, ali to ipak neće moći ostvariti.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

– Jer nam je rečeno da bi onda svi u Zagrebu htjeli imati takvu podlogu, a za to se nema novca – objašnjava Kukolja.

Digao je na noge i cijeli kvart te nedavno organizirao veliku akciju prikupljanja donacija kako bi igralište moglo dobiti i nove mreže na golovima i obruče na koševima.

– Uključilo se više od 120 ljudi i tvrtki u Sigetu pa smo prikupili 65 tisuća kuna, koje ćemo iskoristiti za dodatno uređenje igrališta – ističe Kukolja. Impresivan iznos, dodaje, prikupljen je privatnim donacijama sponzora te buvljakom koji je organizirala susjeda Marina Karadža.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

– Bilo je svega, od knjiga i odjeće do igračaka i umjetnina. Cijeli je kvart sudjelovao, a tako je prikupljeno oko 3000 kuna – prepričava Kukolja. Organizirana je i online aukcija, za koju je profesionalni košarkaš Kruno Simon poklonio svoj dres, a fizioterapeut rukometne reprezentacije Damir Kajba onaj koji je nosio Domagoj Duvnjak. Prodali su se za 750, odnosno 900 kuna. Podrška inicijativi pljuštala je sa svih strana, ističe Kukolja, a posebno iz sportskih krugova, pa ju je tako, prisjeća se, zajedničkom fotografijom “reklamirao” i bivši nogometni reprezentativac Robert Prosinečki. Kukolji su se u organizaciji ovog plana pridružili i ostali članovi inicijative: Marina Karadža, Davor Morović, Mario Krajnik, Nenad Čagalj, Tomislav Juričić i Igor Brdar. 

Izvorni plan, govori pokretač akcije, bio je da se nakon uređenja igrališta organizira veliki košarkaški turnir na kojemu bi sudjelovali sportaši svih generacija. To se, nažalost, zbog nadolazeće jeseni i hladnog vremena više ne može realizirati.

– Možda tek na proljeće. Ali možda uspijemo srediti neki malonogometni turnir s lokalnim rekreativcima, kojih u kvartu imamo mnogo – zaključuje Tomislav Kukolja.

Ključne riječi

Komentara 1

KI
KidamNaLijevo
12:29 30.09.2020.

Baš ste drski i bezobrazni a mogla je lijepa fontana se napraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije