Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠ IZ SIGETA

Kako sam se izborio da nam Grad obnovi igralište u kvartu

07.07.2020.
u 11:15

Budući da se i u 60. godini volim rekreirati, počeo sam ondje s prijateljima malo šutati na koš. Ali kad sam shvatio da se linije uopće ne vide i da je igralište općenito u lošem stanju, odlučio sam nešto poduzeti – govori Kukolja.

Na stare bi koševe stavio nove obruče, a na golove mreže. Ponovno bi iscrtao potpuno izblijedjele linije, a zamijenio bi i ogradu jer je, kaže, u fazi raspadanja. A ne bi bilo loše, dodaje, da se i cijela betonska podloga zamijeni onom od gume, koja bi bila sigurnija, ali o tom potom. Ideje su to Tomislava Kukolje, bivšeg profesionalnog košarkaša koji živi u Sigetu, za obnovu sportskog igrališta u Radmanovačkoj ulici. Rodile su se, govori, iz frustracije, budući da iz dana u dan promatra kako igralište otvoreno 2009. samo propada. I to u kvartu, napominje, u kojemu se “rodio” Košarkaški klub Siget, koji je kasnije postao KK Zagreb, a u njemu su, nabraja, odrastali i velikani tog sporta, kao što su Boško Bozić Pepsi, Fabio Fabbri, Mihovil Nakić...

Koštat će 120.000 kuna

– Budući da se i u 60. godini volim rekreirati, počeo sam ondje s prijateljima malo šutati na koš. Ali kad sam shvatio da se linije uopće ne vide i da je igralište općenito u lošem stanju, odlučio sam nešto poduzeti – govori Kukolja. Projekt se ubrzo zakotrljao pa je kontaktirao nekoliko zagrebačkih tvrtki kako bi dobio ponude za obnovu, a susjedi motivirani tim potezom, pa i poznanici s Islanda, počeli su mu se javljati sa željom da doniraju za troškove. Neki su predlagali da se u kvartu organizira i buvljak na kojemu bi se prikupljao novac za igralište pa je s podrškom zajednice i planom u glavi Kukolja zbog svog nauma odlučio kontaktirati i Grad. Nije prošlo glatko, kaže, ali čini se da će upaliti.

– Zvao sam u Ured za prostorno uređenje, gdje su mi prvo rekli da Grad ne “prepoznaje” privatne donacije. I da mi građani ne možemo određivati kamo će se usmjeriti čak i ako se prihvate. Odnosno da Grad, bude li i došlo do uređivanja igrališta, to mora obaviti svojim kanalima i iz svog džepa. No već sutradan je uslijedio preokret. Pozvali su me da se sastanemo i razradimo ideju – prepričava Kukolja. Igralište je ubrzo, dodaje, obišla i predstavnica Zrinjevca, koja je pregledala teren i s njim raspravila što je potrebno učiniti.

– Zrinjevac bi trebao srediti ogradu, Zagrebačke ceste iscrtati linije, a Grad riješiti sve ostale radove s tvrtkama koje će pronaći preko javne nabave. Sve to koštalo bi oko 120 tisuća kuna, koje bi pokrio Grad, vjerojatno preko gradske četvrti – objašnjava Kukolja. Gradsku je upravu ranije nagovorio da se u Radmanovačku postave ležeći policajci, a sad bi, ističe, bio presretan da se ostvariti još jedna dobra stvar za kvart. A ima i novi plan.

A u kolovozu turnir

– Uspije li se realizirati barem dio koji manje košta, iscrtavanje linija i postavljanje novih koševa, moći ću organizirati veliki turnir. Sudjelovali bi svi, od djece do profesionalnih seniora i seniorki, i tako obilježili pedeset godina od osnutka KK Siget – najavljuje Kukolja pa dodaje kako i za to ima podršku susjeda. Na buvljaku bi onda prikupljali novac za troškove turnira, a i tvrtke i kafići koji bi ga sponzorirali, ističe, već stoje u redu. Potporu projektu nudi i Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb – zapad, kaže njegov predsjednik Jadranko Baturić.

– Koševe na tom igralištu mijenjali smo prije dvije godine, kao i 60 metara ograde, a postavljene su i kante za smeće. No podržavamo svaki novi pokušaj obnove i pomoći ćemo maksimalno – poručuje Baturić. I već ovoga bi tjedna, dodaje Kukolja, na sastanku Vijeća gradske četvrti trebao predložiti da se hitno odradi uređenje koje bi omogućilo da se turnir održi do sredine kolovoza. Igralište bi, pak, trebalo biti potpuno obnovljeno do proljeća 2021.

Komentara 2

GE
geler203
21:03 07.07.2020.

Da ste sami radili ne bi vas izišlo ni 50.

MI
Mikasa15
23:24 08.07.2020.

Kuki looking good. Thumbs up !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije