Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrova

Umirovljenici zatvorili vodu zbog duga susjeda koji je umro

'25.02.2011. Zagreb - Tatjana Holjevac posjetila je Blanku Stipancic koja nije imala vode tri mjeseca. Blanka Stipancic. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
25.02.2011.
u 16:24

I potpredsjednica Skupštine Tatjana Holjevac posjetila je nesretnu umirovljenicu i problem se odmah počeo rješavati

– Napokon ću se moći istuširati kao čovjek, dosad mi to nije bilo moguće – olakšavajuće je uzdahnula jučer 84-godišnja Blanka Stipančić iz Petrove ulice.

Zadnja tri mjeseca ta umirovljenica nije imala vode, pa joj je kuća puna kanistara i boca s vodom. A bez vode nije imala ni grijanja. Iz Vodovoda i odvodnje zatvorili su joj vodu zbog duga od oko 15 tisuća kuna. No nije to dug Blanke Stipančić već njenog pokojnog susjeda.

– Čini se da je pukla neka cijev u susjedovoj kući u kojoj nitko ne živi otkako je on umro i zato je stizao tako veliki račun. A na istu cijev smo spojeni – kaže Blanka.

Kako bi joj pomogli u posjet joj je došla u četvrtak i potpredsjednica Skupštine Tatjana Holjevac, a sa sobom je povela i predstavnike Vodovoda. I stvar je odmah riješena. Voda je uključena, a radnici Vodovoda prikupit će dokumentaciju i izraditi troškovnik kako bi se do kuće Blanke Stipančić napravila cijev za vodu na koju bi samo ona bila spojena. Troškove bi platio Ured za socijalnu skrb na čijem je popisu za primanje pomoću ta umirovljenica.

Komentara 3

OB
-obrisani-
17:57 27.02.2011.

prvi svijetli primjer političke ozbiljnosti

VI
Vito
08:02 28.02.2011.

Zanimljivo. Kad pogledate koliko pitke vode djelatnici \"vodovoda\" puste na prometnice prilikom pranja ulica i nikom ništa. Mogu li novinari prepisati članke zakona o vodovodu, ili kako se već zove? Tamo jasno piše da je distributer vode dužan svakom kućanstvutvu ugraditi vodomjer. I to od kad je zakon stupio na snagu, od 2000. godine. No, oni se oglušuju na taj zakon i zaobilaze ga varanjem građana ugovaranjem prodavača novih stanova za \"kontrolnim vodomjerom\". Što je potpuno protuzakonito. A ovo što su napravili, ili rade i dalje drugima 100 % sigurno, je čak i protuustavno.

VI
Vito
08:08 28.02.2011.

Primjer pljačkanja građana je i račun za vodu. Susjedi su plaćali 700 kuna, kao trgovina. Od kad su se odvojili i dobili svoj vodomjer plaćju 70 kuna. A isti ih je broj i imaju jednaku potrošnju vode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije