Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MERCEDESOM KROZ STAKLO

U izlogu Takenoka završila izbjegavajući nalet na pješakinju

Nesreća u centru Zagreba
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
07.09.2017.
u 13:06

Prolaznica se na pješačkom prijelazu našla na križanju Masarykove i Gundulićeve, a 67-godišnja vozačica nije ju na vrijeme uočila

Tek pukom srećom jučer je izbjegnuta tragedija na križanju Masarykove i Gundulićeve ulice u Zagrebu, gdje se 67-godišnja vozačica automobilom zabila u izlog restorana Takenoko i prije toga umalo “pokosila” pješakinju na zebri.

Šteta brzo sanirana

– Taman sam se pozdravio s prijateljicom koju sam susreo u gradu i otišao svojim putem. Ona je krenula preko zebre kad sam začuo udarac. Okrenuo sam se i ugledao Mercedes u izlogu, a pored toga prijateljicu koja je u šoku i trese se. Potrčao sam k njoj, a ona mi je kazala da ju je vozačica zamalo udarila. Srećom, tek joj je retrovizorom lagano zakvačila ruku te se izvukla bez ogrebotine – kazao je jedan od očevidaca.

Dodao je da je vozačica skretala i vjerojatno nije na vrijeme vidjela pješakinju koja prelazi zebru. Vozačica se preplašila i htjela zakočiti te je naglo skrenula u stranu i završila u izlogu. Srećom, u tom trenutku, oko 10 sati, kod restorana nije bilo drugih prolaznika. Na mjestu nesreće odmah se okupilo mnoštvo građana koji su nudili pomoć šokiranoj pješakinji.

Kada je shvatila što je napravila, i sama vozačica izašla je iz automobila i ispričala se 35-godišnjakinji koja je izbjegla udar. Pitala ju je treba li joj pomoći i razmijenila podatke s njom. Ubrzo je stigla i policija kako bi napravila očevid i utvrdila okolnosti nezgode. Iz japanskog restorana čiji je izlog stradao jučer poslijepodne rekli su da je sve u redu i da normalno rade.

– Materijalna je šteta minimalna i već je sanirana. Restoran radi tek od podneva tako da nije bilo nikakvih trauma – kazao je voditelj restorana Silvije Vrček.

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Ipak, kako je riječ o prometnom dijelu centra grada, prometni stručnjak i sudski vještak za promet Goran Husinec upozorava da bi se onuda trebalo voziti i polakše od zakonom dozvoljenog ograničenja brzine.

– Evidentno je da je žena vozila neprilagođenom brzinom i skrivila nesreću. Ta brzina vjerojatno je bila dozvoljena, u okviru dopuštene, ali je bila neprilagođena za to doba dana i mjesto. Taj dio grada u to vrijeme vrvi od pješaka, tamo su i zebre i mora se voziti izrazito polako, maksimalno 20-30 kilometara na sat – kazao je Goran Husinec. Vozačica je, ističe, reagirala na “nekvalitetan” način, trzanjem upravljačem i naglim skretanjem kako bi izbjegla pješakinju.

– Srećom, nastala je tek materijalna šteta. Kod takvog naglog izbjegavanja pravo je čudo da nikoga nije pokosila – kazao je iskusni prometni stručnjak i još jednom sve vozače pozvao na dodatni oprez.

Policija pojačala patrole

Zbog intenziviranja cestovnog prometa, na odgovorno ponašanje i poštivanje prometnih znakova vozače je upozorila i zagrebačka policija koja će pojačati patrole u blizini škola. U prvoj polovini ove godine na području Policijske uprave zagrebačke (PUZ) bilo je 4000 prometnih nesreća, od čega 542 s ozlijeđenim i osam s poginulim osobama. 

Komentara 3

DU
Deleted user
14:02 07.09.2017.

Više nego opravdan razlog da hasan promjeni ime Masarykove ulice u recimo esihovu.

DU
Deleted user
16:25 07.09.2017.

Možda se vozačica prestravila kad je vidjela da tabla Masarykova nije još uklonjena ??!!

Avatar fredi
fredi
19:05 07.09.2017.

Da, to je definitivno razlog - za sve je kriva ploča s Masarykovim imenom. Pod hitno treba ispuniti Hasanbegovićevu želju i zamijeniti je. Fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije