Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadač na pse

Starac u kožnatoj jakni šeće se oko Bundeka i prska suzavac u oči

pas
Daniel Kasap/VLM
24.07.2012.
u 08:00

Šetači pasa oko Bundeka u strahu su od vremešnog šetača koji, tvrde, mrzi životinje i iživljava se na njima

Tog sam se jutra, kao i svakog dana, oko devet sati ujutro na livadi u blizini jezera Bundek šetala sa svojom mješankom Bibom, zajedno s prijateljicom i njenom kujicom Kikom. Psi su se bezbrižno igrali, a mi smo im bacali loptice kada smo ugledali prosijedog čovjeka od sedamdesetak godina kako lamata kožnom jaknom. Stvarao je priličnu buku kako bi privukao pažnju na sebe. Odmah mi se to učinilo neobičnim jer je toga dana već u rano jutro bilo jako vruće.

Nije jedini incident

Kika je otrčala do njega, a on je odjednom izvadio suzavac i posprejao je po njuški i očima. Ona je odmah počela cviljeti i bacila se na pod, a čovjek je rekao “sve ću vas ubiti” i pobjegao – ispričala nam je Ariana, koja je odmah potom napisala upozorenje na forumima i društvenoj mreži Facebook za sve šetače pasa oko Bundeka.

– Sva sreća, imala sam bocu vode uza se pa smo joj isprali oči, ali to nije puno pomoglo. Kako u blizini nema vode, prijateljica i ja zajednički smo je trenutak vukli pa potom nosili. Riječ je o labradoru teškom 35 kilograma – dodaje Ariana.

Nakon što je popričala s ostalim članovima “pseće bande”, kako se odmila međusobno zovu šetači pasa oko Bundeka, shvatila je da to nije bio izoliran incident. Zimus je, dodaje, isti čovjek na isti način napao i samojedku Eni, a prije tri tjedna napadnuta je manja kujica, mješanka Cedra, koja je zbog toga tri dana bila slijepa. Ariana dodaje da čovjek u jakni vjerojatno drži pseće keksiće ili nešto mirišljavo kako bi ih primamio, a potom napao.

Postoje i drugi napadi

– Osim toga, to se događa samo kad pse šeću žene – kaže Ariana. Ipak, incident nije prijavila policiji jer, kaže, dok su pomagale unesrećenom psu, čovjek je pobjegao.

Njene su navode potvrdili i iz policije te rekli kako nije bilo sličnih prijava u posljednjih mjesec dana. Ipak, priča je mnoge digla na noge, pa su se pokrenule i mnoge diskusije na tu temu, a ljude je “napadač s Bundeka” podijelio: neki ga brane smatrajući da ga je pas napao. Zbog toga Ariana nije željela izlaziti u medije s potpunim identitetom.

– Svatko je to shvatio na svoj način. Taj čovjek vodi križarske ratove u svojoj glavi iživljavajući se nad psima koji najčešće šnjofkaju i love loptice, nikome ne smetaju. Je li pas bio na lajni, je li vlasnica pokupila kakicu za njim... sve je to nebitno, ovdje je riječ o poremećenom pojedincu – revoltirana je Ariana.

No šetači pasa u okolici Bundeka s kojima smo pričali kažu da to nije jedini način napada na njihove ljubimce. Često nađu hrenovku u koju su zapiknute pripadače ili izmrvljeno staklo, spužve umočene u otrov i svinjski loj ili svinjsku glavu nasred livade. A šetanje pasa na tom dijelu Bundeka, od Ulice Damira Tomljanovića Gavrana u Zapruđu do nasipa, bez povodca dopušteno je gradskom odlukom.

Ključne riječi

Komentara 31

LI
liskovaca
08:14 24.07.2012.

prije par dana u Maksimiru mene i djecu su napala dva rotvajlera koji naravno nisu bili vezani i bez brnjice. Zvao sam policiju koja nikad nije stigla. Zamislite da je obrnuto, da smo mi napali pse, odmah na naslovnicu Večernjeg! Kada bi se vlasnici pasa držali propisa i čistili govna za svojim psima, ne bi bilo ovakvih napada!

OB
-obrisani-
08:15 24.07.2012.

uvijek sam si govorio da nema načina na koji bi mogo završit u zatvoru. i sad pomislih, jeote da to napravi mom psu ja bi mu puco u glavu. s jedne strane to bi bio afekt, s druge strane očistio bi zajednicu od mentalno poremećenog čovjeka.

Avatar dvorska.ludolina
dvorska.ludolina
08:14 24.07.2012.

pa žene, organizirajte se...namamite vi njega šetnjom sa psima a nekoliko njih neka čeka iza "planjke" pa kad taj fosil pokuša ponovno nešto slično...a vi udri po njemu, otmite mu suzavac, dobro ga pošpricajte, iscipelarite i ostavite nek uživa u "plodovima svoje dobrote" ...pokažite da niste slabiji spol već naprosto osobe koje vole svoje pse i ne želite dozvoljavati kojekakvim bolesnicima da se nad vama i vašim psima iživljava..to što niste prijavile je ionako pametna odluka..pa kad su naši "organi" uopće bili uspješni u sličnim situacijama...znamo što je građanski neposluh, naučite imbecile da postoji i "pesoljubski" neposluh :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije