Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SESVETSKA SELNICA Nesretnoj obitelji za Uskrs bolje vijesti, Jozo neće u kaskadere

Spaljenu kuću Bičvićima obnavljaju župnik i Grad

13.04.2009.
u 23:50

Nakon što je prošloga tjedna požar u trenu uništio neosiguranu dvokatnicu u Sesvetskoj Selnici, pomoć 11-članoj obitelji Bičvić stiže sa svih strana.

Sretni jer nisu stradali
Mjesni župnik darovao je potrebnu građu, susjedi im nude prenoćište i hranu, a na Veliku subotu ujutro posjetio ih je sveprisutni gradonačelnik Milan Bandić uz nekolicinu pratitelja iz Poglavarstva. Uz košare pune prigodne uskrsne hrane te slatkiša za petero mališana, Grad im se priprema darovati prozore za prizemlje te krovni crijep. Bičvićevi bi te darove za obnovu kuće trebali dobiti danas.

Najstariji član obitelji Ante Bičvić kuću je izgradio 1998. novcem koji je kao građevinski radnik godinama zarađivao u Njemačkoj. Šok i tugu zbog u eksploziji uništene kuće ublažava sreća što nitko od ukućana, pa ni njegovih petero unuka, nije stradao. A svi su u vrijeme nesreće bili kod kuće. Veseli ih i reakcija prijatelja i susjeda. Kaže, cijeloga je života pomagao svima kojima je trebalo, a sad kad mu se dogodila strašna nesreća, dobro mu se, čini se, ipak vraća.

– Bilo mi je puno bolje čim je župnik, kako je obećao, donio materijal za gradnju. To mi je dalo vjetar u leđa – priča umirovljeni Anto.

Ženski klan je bio protiv
U subotu ujutro kuća je bila očišćena od čađe i sveg u vatri nastalog otpada. Glavno je, kaže razumno Anto kao glava kuće, da se osigura krov da ne bi prokišnjavalo. Ostalo će se urediti s vremenom.

Razmišljanja njegova sina Joze (38), koji je s obitelji živio u potkrovlju, da novac za obnovu doma na brzinu zaradi povratkom kaskaderstvu, u korijenu je sasjekao ženski klan obitelji.

– Prije sam bio vozač zida smrti. Prilično sam dobro zarađivao. Nakon požara htio sam se vratiti vožnji, ali mi žena, majka i sestra to ne dopuštaju. Opasno je pa se boje da mi se nešto ne dogodi – priznaje jednostavno Jozo.

Poput četiri godine mlađeg brata Ante, koji je s obitelji živio na prvom katu, i on je jedno vrijeme radio kao autoprijevoznik. Posljednjih godina, iako formalno nezaposleni, katkad zarađuju u građevinarstvu.

Svi koji obitelji žele pomoći novac mogu uplatiti na broj tekućeg računa 3217886500 u Zagrebačkoj banci.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije