Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi moment

Slučaj Varšavska: Rampa je stavljena pod veliki upitnik!

varšavska prosvjed
Marko Lukunić/Pixsell
21.05.2010.
u 17:33

Aktivisti su se pak oštro osvrnuli na, kako kažu, dezinformacije Hoto grupe i Grada o tome da će propasti tisuće radnih mjesta i da će se izgubiti milijuni kuna.

Otkriven je novi moment u slučaju Varšavska: imovinsko pravni odnosi podrumskog stana u zgradi u toj ulici na broju 6, ispod koje bi trebala ići rampa, nisu riješeni što njenu izgradnju stavlja pod upitnik jer ne postoji mogućnost poveznice rampe i garaže. Suvlasnik navedenog prostora koji traži povrat imovine u procesu je priznavanja vlasništva. Njegova odvjetnica Zvjezdana Znidarčić Begović, rekla je da će sud sigurno potrajati još 4-5 godina.

- S obzirom da imovinski odnosi nisu rješeni, da rampa ne može biti spojena s garažom, da se ne vidi njezin smisao, jer čak i da se sagradi vozila će se moći jedino zabijati u zid, kako je moguće da je Grad za nju izdao lokacijsku dozvolu? – pita se odvjetnica.

Aktivsti su se pak oštro osvrnuli na, kako kažu, dezinformacije Hoto grupe i Grada o tome da će propasti radna mjesta te se izgubiti miljuni kuna.

- Ne spašava se time Hoto Grupa nego ekstra profit. U Hrvatskoj porez na dobit iznosi 20 posto pa će Hoto dobiti preko 40 milijuna eura. Ako se smanji obujam garaže profit bit će manji, 30-35 milijuna eura – rekao je Teodor Celakoski iz Prava na Grad te naglasio da se ne protive cijelom projektu već osporavaju oduzimanje pješačke zone.

U Hoto Grupi kažu da imaju sve dozvole za projekt te su uvjereni da će “vladavina prava prevladati revolucionarne metode i zakon ulice”. Solidarizirajući se s prosvjednicima, vijećnici Donjeg Grada jučer su sjednicu održali u Varšavskoj.

Komentara 18

Avatar vitez
vitez
20:09 21.05.2010.

Za zamjenika načelnika i li gradonačelnika ili dožupana srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj treba i dobiva oko 200-500 glasova kako koja funkcija, i to po Ustavnom zakonu, i dobivaju plaću oko 15 000 kuna u prosjeku, a bira ih užasno mali broj srba i odgovaraju isključivo srbima, a financiraju ih svi građana općina, gradova i županija. A istovremeno Srbi u Hrvatskoj glasuju i za načelnike , gradonačelnike i župane i utječu i na taj izbor, a samo oni biraju zamjenike načelnika, gradonačelnike i dožupane iz reda srpske nacionalne manjine, a SVI IH PLAĆAJU! Tko je u Hrvatskoj diskriminiran? Većinski narod HRVATI! To se novinari ne usude problematizirati i priupitkivati, čak i u vrijeme krize! Ali smiju priupitkivati je li glas u Mostaru istovrijedan onom u Zagrebu! JADNO OD HRVATSKIH NOVINARA-PODANIKA I SLUGU!

UK
Ugo Kajvez
20:58 21.05.2010.

Jedini koji bi trebao imai gubit od svega jer lopina horvatičić skupa sa svojim pajdašima bandić & co. ......

Avatar superhik74
superhik74
18:54 21.05.2010.

Jednom je jedna dama rekla: \"Ako nemaju kruha neka jedu kolace.\" nakon toga je giljotinirana. Ovo samo pokazuje koliko je u korupciju i pljacku ogrezal ova sadasnja vlast. Toliko su u oblacima kradje i lazi da ne prepoznaju mozda pocetakk sveopceg bunta gladnog i prevarenog naroda kojemu je pun kufer lazi i lopovluka. Ovdje nema giljotina ali kada balkanci polude mogle bi glave padati. Milanu Banditu i Marini Drpulic je dosta dobro isla simbioza lazi i kradje gdje Milan gradi a Marina izdaje lazne dozvole, ali ovaj su put prekardasili. Osukobu interesa ne treba ni govoriti jer se to podrazumjeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije