Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a poštivanje odluke?

Reklame i dalje 'vrište' s krovova i pročelja na Trgu

Reklame Trg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
11.03.2014.
u 10:47

S 1. ožujka trebale su se s krovova i pročelja na glavnom gradskom trgu skinuti reklame i oglasi, no i 10 dana nakon stupanja na snagu nove komunalne odluke većina je reklama gdje je godinama i bila

Reklame i oglasni sadržaji još "vrište" s pročelja i krovova zgrada na Trgu bana Jelačića, iako je njihovo skidanje počelo 27. veljače, uoči stupanja na snagu nove odluke o komunalnom redu 1. ožujka.

Prema toj je odluci glavni gradski, kao i Trg Petra Preradovića, trebali biti "očišćeni" od propagandnih prikaza, koji, smatra se, narušavaju izgled stare gradske jezgre.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pri skidanju prvih reklama iz Ureda za izgradnju grada kazali su da se za sve njih vodi pravni postupak uklanjanja, no, čini se da se procedura u pojedinim slučajevima oduljila.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sudeći po jutrošnjim prizorima, 10 dana od početka provođenja odluke, oglašivačima (među kojima su neki s desetljećima postali i pravi gradski simboli) je dano još malo vremena da promoviraju svoje robe i usluge, kad to više neće smjeti na najfrekventnijim zagrebačkim trgovima.

>>Prva reklama skinuta s krova na Trgu, od 1. ožujka nestaju sve

>>Centar grada za 22 dana potpuno oslobođen reklama. Što kažete?

Komentara 2

SA
samodinamo
07:44 12.03.2014.

opet ova frustrirana Milkica koja je agitirala da Ostojić bude gradonačelnik....kmeči i dalje,Milkice....Banderas je car,kralj i direktor svemira!

MI
Milkica
20:53 11.03.2014.

Čudilo bi me da je u ovom gradu neka (dobra) odluka provedena iz prve. Ako uopće bude provedena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije