Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH

Radnice Kamenskog kazneno prijavile vodstvo tvornice

KAMENSKO
DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL
15.12.2010.
u 16:36

Direktora Antuna Crlenjaka, upravu, Nadzorni odbor i dio dioničara tuže zbog pogodovanja vjerovnicima, zlouporabe stečaja, zlouporaba ovlasti...

Uz potporu aktivista Zelene akcije i Prava na grad, radnice Kamenskog jučer su izvezenu kaznenu prijavu protiv čelnika tvornice u raspadu predale Državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Direktora Antuna Crlenjaka, Nadzorni odbor i dio dioničara tuže zbog pogodovanja vjerovnicima, zlouporabe stečaja, zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i udruživanje za počinjenje kaznenih djela.

Sukus njihove priče je da su operativci osuđenog tajkuna Miroslava Kutle uništili Kamensko kako bi na tom privlačnom zemljištu u središtu grada sagradio trgovački centar s luksuznim stanovima.

Aktivisti Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski tvrde da neke građevinske tvrtke već obilaze susjedne stanove u Reljkovićevoj i nude im zamjenu stanova za one na Laništu. Aktivisti pretpostavljaju da ekipa želi proširiti buduće gradilište.

Uništavanje nekad uspješne tekstilne tvornice počelo je, rekli su, prije pet godina, kad je u fotelje sjela nova uprava. Kutlini ljudi preko novih tvrtki počeli su kupovati dionice tvornice, a kad su ih skupili više 25 posto odbili su dati javnu ponudu, što su, prema HANAFA-i, dužni učiniti.

Izmjena GUP-a

Neke od tvrtki koje su kupovale dionice Kamenskog jesu “Vilinske poljane”, čiji je direktor i jedini osnivač Davor Vlajčević inače predsjednik NO-a Kamenskog, a drugi je veći dioničar tvrtka “Tekstil Gvozd” čija je direktorica pak Anamarija Crlenjak - kći direktora Kamenskog Antuna Crlenjaka. Crlenjak je predsjednik nadzornog odbora Kutline Globus gurpe, a Vlajčević je podpredsjednik NO-a.

Sve te tvrtke su se, dodaju aktivisti, zbog potraživanja stečajne mase uknjižili 3. rujna ove godine na Kamensko, nakon što su radnici Kamenskog zatražili stečaj. Ako im to prođe, time će automatski biti manje novca za radnice Kamenskog, koje posljednjih  osam mjeseci nisu vidjele ni kune i koje su nakon nedavnog štrajka glađu prošli mjesec otpuštene, a trenutačno su na burzi.

Napomenimo i to da je 2006. godine izmjenom GUP-a na zemljištu tvornice u Reljkovićevoj ulici dopuštena gradnja stanova, a to prije nije bilo moguće.

Komentara 2

OB
-obrisani-
00:33 16.12.2010.

Ma sve njih na robiju. Svjesno su upropastili drzavu. Unistili su srednji sloj, upropastili industriju i poljoprivredu, rasprodali drustvenu imovinu, a time i zemlju.

OB
-obrisani-
09:42 22.12.2010.

bitno je da institucije \"odrađuju\" svoj posao,a to što e sve pokradeno,uništeno,obespravljneo,zatrto..to je najmanji problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije